A CITY FULL OF FEELINGS A CITY FULL OF FEELINGSΥπό την αιγίδα:
Συνεργάτες - Χορηγοί

Πραγματικότητα η εφαρμογή για να βρίσκεις parking στο κέντρο της Λεμεσού!

Όταν το All About Limassol παρουσίασε την πρωτοβουλία μιας ομάδας φοιτητών του ΤΕΠΑΚ για την εφαρμογή που θα διευκολύνει όλους εκείνους που καθημερινά λιώνουν τα λάστιχα των αυτοκινήτων τους ψάχνοντας parking στο κέντρο της Λεμεσού, όλοι ενθουσιάστηκαν με την ιδέα. Μεταξύ αυτών ήταν και μια γνωστή εταιρεία της Λεμεσού, που αποφάσισε να χρηματοδοτήσει τους φοιτητές, ώστε να προχωρήσουν με την υλοποίηση της ιδέας.

Για την ανάπτυξη της εφαρμογής σε πιλοτικό στάδιο, οι φοιτητές χρειάζονται κάτι λιγότερο από €1000 και επέλεξαν να αναζητήσουν τη χρηματοδότησή τους διαδικτυακά. Μετά την παρουσίαση στο All About Limassol, η εταιρεία Askanis Group αποφάσισε να καλύψει το κόστος αυτό, ώστε να μπορέσει να αναπτυχθεί η εφαρμογή, αρχικά σε πιλοτικό στάδιο.

Οι 3 φοιτητές του ΤΕΠΑΚ, που ετοίμασαν την εφαρμογή, παρακολουθούν ένα μάθημα (που προσφέρεται για πρώτη φορά σε όλες τις σχολές και τμήματα του Πανεπιστημίου) στο πλαίσιο του οποίου αναπτύσσονται προτάσεις για την αντιμετώπιση και επίλυση πραγματικών κοινωνικών ζητημάτων μικρής κλίμακας, σε πιλοτικό στάδιο.

Με συντονιστή καθηγητή το Νίκο Σουλελέ, δημιουργήθηκε η εφαρμογή “Where do I park near C.U.T”. Μετά την πιλοτική εφαρμογή, το project θα αναπτυχθεί συνολικά για όλες τις περιοχές του κέντρου της Λεμεσού. Οι χώροι στάθμευσης στο κέντρο της πόλης βρίσκονται καταγεγραμμένοι στην εφαρμογή και αυτή ανιχνεύει τις διαθέσιμες θέσεις (πχ. 15/300 θέσεις στο χώρο στάθμευσης ΕΣΕΛ).

Δες περισσότερα για την εφαρμογή αυτή εδώ.

2294