A CITY FULL OF FEELINGS A CITY FULL OF FEELINGSΥπό την αιγίδα:
Συνεργάτες - Χορηγοί

Ποιο είναι το χωριό της Λεμεσού που διοργανώνει τη Γιορτή της Αμυγδαλιάς;

Για δωδέκατη χρονιά, το Σύμπλεγμα Κοινοτήτων Κοιλάδας Κούρη και Ξυλούρικου διοργανώνει τη Γιορτή της Αμυγδαλιάς, την Κυριακή 5 Μαρτίου στο χωριό Λιμνάτι. Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει από τις 11 το πρωί και θα κρατήσει μέχρι τις 4 το απόγευμα, με μια γκάμα δραστηριοτήτων να προσφέρεται στους επισκέπτες.  

Εκείνοι που θα επισκεφτούν το χωριό τη συγκεκριμένη μέρα, θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν παραδοσιακά κυπριακά προϊόντα όπως ζιβανία, σουτζούκο και σουμάδα, αλλά και να μάθουν από κοντά πως φτιάχνονται το παραδοσιακό χαλλούμι, το ψωμί και η πάστα αμυγδάλου, έτσι ακριβώς όπως τα παράγουν οι κάτοικοι του χωριού. Στη γιορτή θα υπάρχουν επίσης πολλοί πάγκοι οι οποίοι θα σερβίρουν κυπριακούς μεζέδες και γλυκά, σε λογικές τιμές.  

Τα παιδιά θα μπορέσουν να περάσουν δημιουργικά το χρόνο τους στο εργαστήρι ζωγραφικής και αγγειοπλαστικής, το οποίο έχει συμπεριληφθεί στις δραστηριότητες της εκδήλωσης. Οι μεγαλύτεροι θα έχουν τη δυνατότητα να αναδείξουν το ταλέντο τους στον αυτοσχεδιασμό, στο Διαγωνισμό Τσιατιστών που θα λάβει χώρα. Το αποκορύφωμα της εκδήλωσης θα γίνει με την παρουσίαση χορών από το συγκρότημα «Διπλογέφυρο» του χωριού Τριμίκληνη και το εργαστήρι παραδοσιακού χορού «Αλεξάντρα», με τους χορευτές να φορούν παραδοσιακές στολές. Το τριμελές μουσικό σχήμα «Εξ Αδιαιρέτου» θα αναλάβει τη μουσική ψυχαγωγία του κόσμου.

Το φεστιβάλ, χρόνο με το χρόνο, αποκτά όλο και πιο πολλούς επισκέπτες, οι οποίοι επιζητούν να μάθουν περισσότερα για την κυπριακή κουλτούρα αλλά και συνάμα να περάσουν ξέγνοιαστα την πρώτη Κυριακή της Άνοιξης, ανάμεσα σε ολάνθιστα χωράφια και μυρωδιές από καθαρά παραδοσιακά εδέσματα. Εσύ θα χάσεις την ευκαιρία να παρευρεθείς σε αυτό το ανοιξιάτικο γλέντι;

Δες εδώ για περισσότερες πληροφορίες.

 

1031