A CITY FULL OF FEELINGS A CITY FULL OF FEELINGSΥπό την αιγίδα:
Συνεργάτες - Χορηγοί

PHOTOS + VIDEO: Η εντυπωσιακή αλλαγή σε ένα φράγμα που εξέπεμπε SOS!

Αέρα αισιοδοξίας εμπνέει η εικόνα του μικρού υδατοφράκτη στο Πέρα Πεδί, το οποίο παρουσιάζει μεγάλη αλλαγή μετά τις έντονες βροχές των τελευταίων ημερών. Πρόκειται για ένα σχετικά μικρό υδατοφράκτη, χωρητικότητας περίπου 55 χιλιάδων κυβικών μέτρων νερού, ο οποίος είναι, του οποίου η πληρότητα είναι ενδεικτική, όμως για τη ροή νερού στην κοίτη του Κρυού Ποταμού.

Ο Κρυός Ποταμός, που ενώνεται νοτιότερα, στα ορεινά της επαρχίας Λεμεσού, με τον ποταμό Κούρη, είναι αυτός που, κατεβαίνοντας από την κορυφή του Τροόδους, διασχίζει το πυκνό πευκοδάσος της περιοχής Πλατρών και σχηματίζει 2 από τους πιο γνωστούς καταρράκτες της Κύπρου, των Καληδονίων και του Μιλλομέρη. Αυτός ο ποταμός τροφοδοτεί και το φράγμα στο Πέρα Πεδί, σχηματίζοντας μια λίμνη ίση με 12 χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα.

Η λίμνη αυτή, παρουσίαζε μια θλιβερή εικόνα το περασμένο φθινόπωρο, με πολύ χαμηλή στάθμη νερού. Η εικόνα αυτή παρατάθηκε αρκετά, αφού ο χειμώνας άργησε να έρθει, όμως τώρα πια το φράγμα έχει υπερχειλίσει, με τον τεχνητό καταρράκτη να ρέει πλούσιος πια, συμπληρώνοντας το υπέροχο τοπίο μέσα στο πευκοδάσος. Απόδειξη της ευοίωνης αλλαγής είναι και η ροή του Κρυού Ποταμού κάτω από το μεσαιωνικό γεφύρι της Μηλιάς, όπως φαίνεται στο βίντεο.

Φωτογραφίες + βίντεο: Γιάννης Μακρυγιάννης 

swipe gallery


2520