A CITY FULL OF FEELINGS A CITY FULL OF FEELINGSΥπό την αιγίδα:
Συνεργάτες - Χορηγοί

PHOTOS + VIDEO: Φαντασμαγορική αρχή για το Κινέζικο Φεστιβάλ με χιλιάδες κόσμο στο Παλιό Λιμάνι!

Το πρώτο Κινέζικο Πολιτιστικό Φεστιβάλ της Κύπρου έκανε δυναμική αρχή στη Λεμεσό, σε μια βραδιά γεμάτη από τέχνη, μουσική, αρώματα και γεύσεις της Άπω Ανατολής. Στην επίσημη έναρξη του φεστιβάλ παρευρίσκονταν ο Πρέσβης της Κίνας στην Κύπρο, ο Δήμαρχος Λεμεσού και ο Πρόεδρος της Βουλής των αντιπροσώπων, υπογραμμίζοντας ότι η πρώτη αυτή διοργάνωση αποτελεί ευκαιρία για την καλύτερη γνωριμία και συνεργασία μεταξύ των 2 λαών.

Ο χώρος του Παλιού Λιμανιού, όπου πραγματοποιείται το τριήμερο πολιτιστικό φεστιβάλ, γέμισε από νωρίς με κόσμο. Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν γνήσιες γεύσεις κινέζικης κουζίνας από μερικούς από τους καλύτερους σεφ της Κίνας, να πιουν αρωματικό, κινέζικο τσάι, να περιεργαστούν μοναδικά γλυπτά από ζύμη, να θαυμάσούν εξαίσια σκεύη από πορσελάνη με παραδοσιακή διακόσμηση και να παρακολουθήσούν ένα υπέροχο πρόγραμμα από χορευτές και μουσικούς, οι οποίοι για πρώτη φορά βρίσκονται επί σκηνής στην Κύπρο.

Στην πρώτη βραδιά της διοργάνωσης συμμετείχαν χιλιάδες άτομα, από την Κύπρο και την Κίνα, αλλά και τουρίστες που βρίσκονται στο νησί, απολαμβάνοντας την εμπειρία της γνωριμίας με τον κινεζικό πολιτισμό. Το φεστιβάλ, που φιλοδοξεί να γίνει θεσμός για την πόλη, αποτέλεσε και μια υπενθύμιση για την αδελφοποίηση της Λεμεσού με μια από τις 4 αρχαιότερες, αυτοκρατορικές πόλεις της Κίνας, τη Nanjing, ενώ δημιουργεί και προοπτικές για ακόμα πιο στενές σχέσεις ανάμεσα στις 2 πόλεις.

Το φεστιβάλ θα συνεχιστεί με τον ίδιο πλούτο εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων μέχρι και την Κυριακή, 17/9/2017. Δες περισσότερες λεπτομέρειες εδώ.

swipe gallery

6028