A CITY FULL OF FEELINGS A CITY FULL OF FEELINGSΥπό την αιγίδα:
Συνεργάτες - Χορηγοί

PHOTOS: Τι πραγματικά υπάρχει μέσα στα εγκαταλελειμμένα σπίτια της Λεμεσού;

Μετρώντας πάνω από 1 αιώνα ιστορίας, το αστικό κέντρο της Λεμεσού είναι από μόνο του κάτι σαν μουσείο. Οι μνήμες, τα ντοκουμέντα, τα ίχνη των ανθρώπων διακρίνονται στις γωνιές των δρόμων, στους παμπάλαιους τοίχους, σε όσα απέχουν πολύ από το σήμερα, αλλά μοιάζουν οικεία.

Όταν περνάς μπροστά από κάποιο εγκαταλελειμμένο κτίριο, με διαλυμένες πόρτες και παράθυρα, όπου διασώζονται ακόμα οι περίτεχνες, μεταλλικές διακοσμήσεις, επιταχύνεις πάντα το βήμα για να το προσπεράσεις γρήγορα. Κατά βάθος, όμως, έχεις πάντα την περιέργεια: τι να υπάρχει πίσω από την ξεχασμένη αυτή πόρτα; Μια ομάδα ανθρώπων αποφάσισαν να «ξεκλειδώσουν» τις πόρτες του παρελθόντος της Λεμεσού και να δώσουν απαντήσεις στα ερωτήματα, ανακαλύπτοντας μια άγνωστή πλευρά της πόλης στην οποία μεγάλωσαν.

Αυτό που μπορεί να ανακαλύψει κανείς με μια πρώτη ματιά είναι ότι τα παλιά σπίτια με τις εσωτερικές αυλές, τα ξύλινα μπαλκόνια και τα ψηλά ταβάνια, μπορούν να είναι όμορφα και φωτεινά ακόμα και μετά από χρόνια εγκατάλειψης. Εντυπωσιακό είναι, βέβαια, να ανακαλύπτεις σε αυτά κάποια βασικά έπιπλα ή ακόμα βιβλία και χειρόγραφα, που σε κάνουν να αναρωτιέσαι γιατί να τα αφήσει κανείς πίσω του φεύγοντας.

Το σπίτι της οδού Ελλάδος, στο κέντρο της Λεμεσού, είναι απλώς ένα δείγμα, όμως κάθε ένα από τα εγκαταλελειμμένα κτίρια  της πόλης κρύβει τα δικά του υπέροχα μυστικά και αναπάντεχες ανακαλύψεις. Αν θες κι εσύ να είσαι κομμάτι της εξερεύνησης, μπορείς να βρεις πληροφορίες στη σελίδα της οργάνωσης KEY, Innovation in Culture, Education and Youth στο Facebook. 

swipe gallery


4993