A CITY FULL OF FEELINGS A CITY FULL OF FEELINGSΥπό την αιγίδα:
Συνεργάτες - Χορηγοί

PHOTOS: Πως το Παλιό Λιμάνι άρχισε να θυμίζει Πλατεία Αριστοτέλους!

Για να βάλουμε τα πράγματα στη σωστή βάση από την αρχή: όχι, δε λέω ότι το Παλιό Λιμάνι ΕΙΝΑΙ η Πλατεία Αριστοτέλους της Λεμεσού. Κάτι τέτοιο θα το έλεγε μόνο όποιος δεν την έχει ζήσει τη διάσημη πλατεία της Θεσσαλονίκης, κι εμείς έχουμε λιώσει πολλά ζευγάρια all-stars να πηγαινοερχόμαστε Αριστοτέλους. Όμως, όταν έχεις αγαπήσει κάτι τόσο πολύ, αναπόφευκτα ενθουσιάζεσαι και μόνο που βλέπεις ένα νέο χώρο να αρχίζει να θυμίζει κάτι από τις όμορφες στιγμές, που σου έχει χαρίσει ο άλλος, ο μακρινός.

Τι είναι, λοιπόν, αυτό που αγαπήσαμε στην Πλατεία Αριστοτέλους, όσοι την επισκεφθήκαμε έστω και 2 – 3 φορές, αλλά κυρίως όσοι τη ζήσαμε, τα ξημερώματα μετά από εξόδους στα Λαδάδικα, στις μεγάλες Χριστουγεννιάτικες και καρναβαλίστικες γιορτές, στις ανοιξιάτικες βόλτες με παγωτό και στους χαλαρωτικούς καφέδες στον ήλιο; Αγαπήσαμε την άνεσή της, την ευκαιρία που σου δίνει να αναπνεύσεις αέρα, ενώ μένεις κοντά σε όσα θα χρειαστείς στη βόλτα σου (φαγητό, ποτό κ.λπ.). Αγαπήσαμε τη μόνιμη παρουσία από νέους γονείς με τα παιδιά τους να τρέχουν από τη μία άκρη στην άλλη, χωρίς να σε ενοχλούν απαραίτητα, αφού ο χώρος είναι αρκετός για όλους. Αγαπήσαμε τα μεγάλα υπαίθρια πάρτι, τις νύχτες με μουσικές και χορό, τις αφορμές για να βρεθεί όλη η πόλη όλη μαζί. Αγαπήσαμε τη θέα στη θάλασσα και το αεράκι εκείνο που σε ανακουφίζει όταν πιάνει η ζέστη και, κυρίως, το γεγονός ότι το σουλάτσο στην παραλία είναι η φυσική συνέχεια της πλατείας αυτής.

Όσοι τα πεθυμούμε και νιώθουμε να χτυπάει πιο δυνατά η καρδιά στην ανάμνησή τους, δε μπορούμε να αγνοήσουμε το γεγονός ότι τον τελευταίο καιρό το Παλιό Λιμάνι φέρνει κάτι λίγο από όλα αυτά. Κλείνοντας περίπου 1 χρόνο ζωής, αυτή η νέα παραθαλάσσια πλατεία της πόλης γίνεται σιγά — σιγά κάτι που μας έλειπε. Έχει φιλοξενήσει χιλιάδες κόσμου σε στιγμές χαλάρωσης και εκτόνωσης, έχει αποτυπωθεί σε χιλιάδες φωτογραφίες από εντυπωσιασμένους επισκέπτες και έχει αναδειχθεί σε ιδανική τοποθεσία για διασκέδαση και ξέφρενο γλέντι, για όλες τις ηλικίες και όλες τις ώρες της ημέρας.

Η Πλατεία Αριστοτέλους είναι 1, την έχει η Θεσσαλονίκη και άλλη δε θα υπάρξει. Όμως για όσους απολαμβάνουν τη ζωή και τις χαρές της Λεμεσού, το Παλιό Λιμάνι σίγουρα έχει όλα τα φόντα για να προσφέρει κάτι από τη μαγεία που έκανε εκείνη την πλατεία να ξεχωρίσει. Και αυτό το τελευταίο διήμερο του Μαραθωνίου Λεμεσού, με τη ζωντάνια από νωρίς το πρωί του Σαββάτου, μέχρι αργά το βράδυ της Κυριακής με παρέα το Guaba, ήταν μια πρώτη γεύση για όσα μπορεί να δώσει.

swipe gallery

9989