A CITY FULL OF FEELINGS A CITY FULL OF FEELINGSΥπό την αιγίδα:
Συνεργάτες - Χορηγοί

PHOTOS: Νεαροί ζωγράφισαν το γηραιότερο κάτοικο της Λόφου στο κέντρο του χωριού!

Ο κος Πέτρος είναι ο άνθρωπος του οποίου τη μορφή θα δει κανείς ζωγραφισμένη στον κεντρικό δρόμο της Λόφου. Αυτό το μοντέρνο σκίτσο δημιούργησε ο καλλιτέχνης Twenty Three. που βρέθηκε στην κοινότητα με αφορμή των Φεστιβάλ Ξαρκής, το οποίο εστιάζει στην ανάδειξη της παράδοσης και ενσωμάτωσής της στο σήμερα.

Η Λόφου είναι μια χαρακτηριστική περίπτωση αναβίωσης της παράδοσης, αφού μετά την ερήμωση κατάφερε να ζωντανέψει, να κατοικηθεί από νέους ανθρώπους και να αποτελεί ένα γραφικό προορισμό στα ορεινά της Λεμεσού. Τα αναπαλαιωμένα, πετρόκτιστα σπίτια, οι γραφικοί ξενώνες, οι δρόμοι στρωμένοι με βότσαλα, σε εμπνέουν να ανακαλύψεις το παρελθόν. Ο 95χρονος κος Πέτρος, λοιπόν, είναι το παλιότερο, ζωντανό στοιχείο του παρελθόντος αυτού.

Ως ο γηραιότερος κάτοικος της κοινότητας, την έχει δει να αλλάζει πολλές φορές και όπως το νέο συνυπάρχει σήμερα με το παλιό, έτσι και ο ίδιος ζει δίπλα – δίπλα με τη νεολαία του τόπου του σήμερα. Το πορτρέτο του είναι χωρίς αμφιβολία η αποτύπωση της ευλάβειας και του σεβασμού που επιδεικνύει η νέα γενιά σε αυτό το παρελθόν.

Μάθε περισσότερα για τη Λόφου εδώ.

swipe gallery


5092