A CITY FULL OF FEELINGS A CITY FULL OF FEELINGSΥπό την αιγίδα:
Συνεργάτες - Χορηγοί

PHOTOS: Μια υπέροχη καρέτα – καρέτα έσωσαν κολυμβητές στην παραλία της Απλώστρας!

Μια υπέροχη, θηλυκή χελώνα διασώθηκε στην παραλία της Απλώστρας (Ladies Mile), όπου συνηθίζουν να καταφεύγουν οι καρέτα – καρέτα για να γεννήσουν τα αυγά τους. Η λεπτή αμμουδιά της περιοχής είναι κατάλληλη για το σκοπό αυτό και οι χελώνες κάνουν όλο και πιο συχνά την εμφάνισή τους αυτή την εποχή.

Οι κολυμβητές που απολάμβαναν τη δροσιά της θάλασσας, εντόπισαν τη χελώνα η οποία φαινόταν να έχει πρόβλημα, να επιπλέει μέσα στη θάλασσα. Αμέσως προσέτρεξαν για να τη βοηθήσουν, καλώντας την ίδια στιγμή τους ειδικούς του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ακρωτηρίου, ώστε να λάβει το ζώο την απαραίτητη φροντίδα.

Η χελώνα, της οποίας η ηλικία υπολογίζεται στα 40 περίπου χρόνια (ηλικία κυοφορίας), μεταφέρθηκε στη στεριά, από όπου και μεταφέρθηκε τελικά στο Τμήμα Αλιείας, για να διενεργηθούν οι απαραίτητες εξετάσεις και να τύχει θεραπείας. Η καρέτα – καρέτα είναι είδος υπό εξαφάνιση σε όλο τον κόσμο. Αρκετές από αυτές τις υπέροχες χελώνες επιλέγουν τις ακτές της Λεμεσού, ιδίως όταν ετοιμάζονται να γεννήσουν τα αυγά τους. Ο ρόλος των πολιτών είναι ιδιαίτερα σημαντικός για την προστασία και φροντίδα των χελωνών και σε κάθε έκτακτη ανάγκη, αυτοί θα πρέπει να επικοινωνούν με το Κέντρο στο Ακρωτήρι για βοήθεια.

Δες εδώ τα στοιχεία επικοινωνίας και πληροφορίες για το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ακρωτηρίου.

swipe gallery


2759