A CITY FULL OF FEELINGS A CITY FULL OF FEELINGSΥπό την αιγίδα:
Συνεργάτες - Χορηγοί

PHOTOS: Η περιοχή του ναυαγίου στο Ακρωτήρι είναι τώρα πιο καθαρή και ειδυλλιακή από ποτέ!

Περίπου 40 άτομα της Νεολαίας Ακρωτηρίου με συντονίστρια την Ιφιγένεια Χρυσάνθου και στήριξη από οργανωμένα σύνολα της περιοχής Ακρωτηρίου, το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Ενημέρωσης Ακρωτηρίου και το 276 Σύστημα Προσκόπων Τραχωνίου, ξεχύθηκαν στην περιοχή του ναυαγίου στη χερσόνησο του Ακρωτηρίου, μαζεύοντας εκατοντάδες κιλά σκουπιδιών.

Η εκστρατεία της Κυριακής, στις 2 Απριλίου, κατάφερε να συγκεντρώσει αρκετά άτομα, πρόθυμα να συμβάλουν στη καθαριότητα μιας περιοχής που, πέρα από το μοναδικό τοπίο και τη θέα που προσφέρει, αποτελεί καταφύγιο για πολλά είδη χλωρίδας και πανίδας. Εκτός από τα ίχνη που αφήνουν πίσω τους ασυνείδητοι επισκέπτες, η περιοχή υποφέρει και από τα σκουπίδια σκαφών, που τα φέρνουν οι δυνατοί άνεμοι από τα ανοιχτά.

Η προσπάθεια των εθελοντών ήταν ιδιαίτερα αποδοτική. Αποτελώντας μια δυνατή ομάδα, κατάφεραν να απομακρύνουν από την περιοχή του ναυαγίου στο Ακρωτήρι 4 καρότσες σκουπίδια, συνολικά 150 σακούλες γεμάτες άχρηστα υλικά. Οικοδομικά υλικά, χαρτιά, σακούλες, ακόμα και συσκευασίες αναψυκτικών από τη δεκαετία του ’90, που βρίσκονταν στην περιοχή απομακρύνθηκαν οριστικά, αφήνοντας το πεδίο ελεύθερο και καθαρό, ιδανικό για βόλτες και εξορμήσεις στη φύση.

swipe gallery


6218