A CITY FULL OF FEELINGS A CITY FULL OF FEELINGSΥπό την αιγίδα:
Συνεργάτες - Χορηγοί

PHOTOS: Η αλλαγή της Πλατείας Ηρώων είναι στα σκαριά!

Έχει περάσει από πολλά στάδια η Πλατεία Ηρώων. Από τη δόξα στην παρακμή, στη λησμονιά και στην αναγέννηση, η πλατεία δεν έπαψε ποτέ να αποτελεί σημείο συνάντησης και αναψυχής, εδώ και σχεδόν 1 αιώνα. Τα τελευταία 10 χρόνια περίπου, έχει γίνει κομμάτι της δραστήριας πανεπιστημιακής κοινότητας της πόλης και οι αλλαγές είναι από τότε διαδοχικές.

Σήμερα, εκτός από κτίρια του ΤΕΠΑΚ, η πλατεία αρχίζει να βλέπει τον ένα μετά τον άλλο νέους χώρους, να έρχονται να προτείνουν μια μεγάλη ποικιλία από επιλογές χαλάρωσης και διασκέδασης. Η πλατεία, που για ένα μεγάλο διάστημα είχε στιγματιστεί από την κακή φήμη των κόκκινων φαναριών, σήμερα έχει κάνει στροφή 180 μοιρών και εξελίσσεται δυναμικά.

Αυτό πιστεύουν και οι ιδιοκτήτες των νέων μαγαζιών, που με γούστο και φαντασία, δείχνουν την εμπιστοσύνη τους στην αλλαγή που βλέπουν να έρχεται. Έτσι εμφανίστηκε η μουσική σκηνή Κύκλος και το Club Rote, με προτάσεις μουσικής διασκέδασης από την ελληνική σκηνή μέχρι τη διεθνή house σκηνή, το ολοκαίνουριο Theta, με την υγιεινή κουζίνα του, χωρίς γλουτένη και γαλακτοκομικά, το ατμοσφαιρικό Μαντάμ με τα ξεχωριστά cocktails.

Έτσι προέκυψαν τόσοι άλλοι χώροι που εδώ και μερικά χρόνια προσελκύουν κόσμο κάθε ηλικίας και διάθεσης στην περιοχή, όπως το Oro Club, η γκαλερί Art Studio 55, τα γνωστά ταβερνάκια με τους μεζέδες και οι χώροι που ετοιμάζονται να κάνουν νέα αρχή, όπως το Gostijo, αλλά και το ίδιο το Ζάππειο, το καφεστιατόριο του ΤΕΠΑΚ.

Οι μεγαλύτερες αλλαγές είναι αυτές που γίνονται βήμα – βήμα, κομμάτι – κομμάτι, από πολλούς μαζί. Έτσι, η πλατεία, με την άφιξη του Πανεπιστημίου στην περιοχή, με τη συνεχή αναβάθμιση των εκδηλώσεων από το Ριάλτο και τα σταθερά ραντεβού με την τέχνη, άρχισε να αλλάζει αέρα και συνεχίζει να πορεύεται στην ίδια κατεύθυνση. Οι αλλαγές δίνουν όλες την ίδια υπόσχεση: τα καλύτερα έρχονται.

swipe gallery

5991