A CITY FULL OF FEELINGS A CITY FULL OF FEELINGSΥπό την αιγίδα:
Συνεργάτες - Χορηγοί

PHOTOS: Έτσι θα είναι σε 2 χρόνια η Δυτική Λεμεσός!

Σημαντικές αλλαγές θα φέρουν στις δυτικές συνοικίες της Λεμεσού τα έργα που προωθούνται από το Δήμο Λεμεσού, με συγχρηματοδότηση από τα ευρωπαϊκά ταμεία. Τα έργα αφορούν οδικούς άξονες και μνημεία της περιοχής δυτικά του ιστορικού κέντρου.

Βελτιώσεις ύψους περίπου €3 εκατομμυρίων προγραμματίζονται στις οδούς Μισιαούλη & Καβάζογλου και Γιλτίζ. Ο επανασχεδιασμός των οδών έχει στόχο την ενίσχυση της βιώσιμης κινητικότητας και περιλαμβάνει δημιουργία ποδηλατοδρόμου, ανακατασκευή οδοστρώματος, διαπλάτυνση πεζοδρομιών, χώρους πρασίνου, φωτισμό και βελτίωση οχετών. Αντίστοιχη εικόνα θα παρουσιάζουν σε 2 χρόνια και οι οδοί Παλλάδος, Δημοκρατίας και Αλεξανδρείας, μετά την επέκταση του γραμμικού πάρκου Γαρύλλη, με δαπάνη περίπου €3,5 εκατομμυρίων.

Μια ιδιαίτερη νότα στην περιοχή αναμένεται να προσφέρει η δημιουργία πράσινης διαδρομής / περιπάτου, που θα συνδέει το ιστορικό κέντρο με τις δυτικές συνοικίες. Η διαδρομή θα εκτείνεται από την εκκλησία της Αγίας Νάπας στα ανατολικά, μέχρι τον κυκλικό κόμβο δίπλα στο πάρκο Αναγέννησης στα βορειοδυτικά (δες περισσότερα εδώ). Το έργο υπολογίζεται να ολοκληρωθεί σε 1 χρόνο.

swipe gallery


16131