A CITY FULL OF FEELINGS A CITY FULL OF FEELINGSΥπό την αιγίδα:
Συνεργάτες - Χορηγοί

PHOTOS: Έπεσαν τα πρώτα χιόνια στο Τρόοδος!

Η πρώτη χιονόπτωση του φετινού χειμώνα σημειώθηκε τα ξημερώματα της 6ης Δεκεμβρίου, στολίζοντας στα λευκά ολόκληρο το δάσος και τα ψηλότερα χωριά της επαρχίας Λεμεσού. Δρόμοι, πλατείες και στέγες καλύφθηκαν από τις πυκνές νιφάδες δημιουργώντας ένα σκηνικό απόλυτα ταιριαστό για την εποχή.

Με λίγες μόνο μέρες καθυστέρηση σε σχέση με τον περσινό Δεκέμβρη, ο χιονιάς φρόντισε να επισημοποιήσει τη μετάβαση στο χειμώνα (δες εδώ το αφιέρωμα στα πρώτα χιόνια του 2016). Ολόκληρη η πλατεία και η κορυφή του Τροόδους καλύφθηκε στα λευκά, ενώ το χιόνι στρώθηκε και στην περιοχή του μεταλλείου Αμιάντου, αλλά και στην κοινότητα Κυπερούντας, κατεβαίνοντας στο υψόμετρο περίπου 1400 μέτρων.

Αν και ο ήλιος βγήκε λαμπερός το πρωί, η θερμοκρασία παραμένει ιδιαίτερα χαμηλή στο βουνό. Αρκετοί οδηγοί που χρειάστηκε να δικινηθούν από νωρίς στους ορεινούς δρόμους της επαρχίας Λεμεσού αντιμετώπισαν δυσκολίες, ενώ κάποιοι χρειάστηκε να επιστρέψουν πίσω, πριν φτάσουν στον προορισμό τους. Ο χιονιάς, πάντως, αναμένεται να επιστρέψει με νέο κύμα στα ορεινά τις επόμενες ώρες.

Φωτογραφίες: Αντρέας Χατζηαντώνης

swipe gallery


2216