A CITY FULL OF FEELINGS A CITY FULL OF FEELINGSΥπό την αιγίδα:
Συνεργάτες - Χορηγοί

PHOTOS: Ένας μεγαλεπήβολος ρωσικός ναός ανεγείρεται στη Λεμεσό!

Τον πρώτο, μεγάλο ρωσικό ναό θα αποκτήσει μέσα στους επόμενους μήνες οι επαρχία Λεμεσού, η οποία φιλοξενεί εδώ και αρκετά χρόνια το μεγαλύτερο μερίδιο της ρωσόφωνης κοινότητας της Κύπρου. Με 20.000 περίπου Ρώσους να διαμένουν μόνιμα στη Λεμεσό, και αρκετές ακόμα χιλιάδες να την επισκέπτονται τακτικά, παραμένοντας για διάστημα μηνών, η επαρχία αποκτά και επίσημα έναν επιβλητικό ναό, που θα φιλοξενεί τις θρησκευτικές τελετές των Ορθόδοξων Ρώσων Χριστιανών.

Πρόκειται για τον δεύτερο Ορθόδοξο Χριστιανικό ναό ρωσικού τύπου, που κατασκευάζεται στην Κύπρο, μετά τον αντίστοιχο ναό που λειτούργησε πριν 1 περίπου χρόνο στην επαρχία Λευκωσίας. Ο ναός ανεγείρεται στην περιοχή Καλογήρων, σε ένα ύψωμα με φόντο τους βορειότερους λόφους της Λεμεσού, μεταξύ του Δήμου Γερμασόγειας και της κοινότητας Μουταγιάκας.

Το θεόρατο καμπαναριό είναι το πρώτο κομμάτι του ναού του οποίου η ανέγερση έχει ήδη προχωρήσει σημαντικά, μαρτυρώντας τον μεγαλεπήβολο χαρακτήρα της συνολικής κατασκευής. Στην ίδια τοποθεσία υπάρχει ήδη ένας πρόχειρος, ξύλινος ναός που δημιουργήθηκε για να καλύψει κάποιες βασικές ανάγκες το προηγούμενο διάστημα. Η κατασκευή του νέου αυτού ναού αποτελεί πρωτοβουλία της Εκκλησίας της Μόσχας, η οποία στηρίζει και οικονομικά το έργο.

Δες περισσότερες πληροφορίες για τη ρωσική κοινότητα της Λεμεσού, στην αποκλειστική συνέντευξη της Ναταλίας Καρντάς, επικεφαλής του ομίλου επικοινωνιών Vestnik Kipra.

swipe galleryΑγαπάς και εσύ τη Λεμεσό;