A CITY FULL OF FEELINGS A CITY FULL OF FEELINGSΥπό την αιγίδα:
Συνεργάτες - Χορηγοί

PHOTOS: Ένα υπέροχο ψηφιδωτό αποκαλύπτεται στην όχθη του ποταμού Γαρύλλη!

Στο σταυροδρόμι των πολιτισμών και των θρησκειών, σε μια γειτονιά που συνορεύει με το παλιό και το νέο, υπάρχει πια ένα υπέροχο ψηφιδωτό, γεμάτο φως και χρώμα. Το ψηφιδωτό της Πλατείας Ειρήνης, εκεί που ο μιναρές και το καμπαναριό ζουν δίπλα – δίπλα εδώ και δεκαετίες, υπενθυμίζει πως οι άνθρωποι μπορούν να συνυπάρχουν ειρηνικά, με όλες τους τις διαφορές και αντιθέσεις.

Η δημιουργία του ψηφιδωτού αποτελεί πρωτοβουλία των δασκάλων 24 δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων της Λεμεσού, οι οποίοι δούλεψαν γι’ αυτό μαζί με τους μαθητές τους. Για την ολοκλήρωση του ψηφιδωτού χρειάστηκαν περίπου 10 μήνες, πολύ μεράκι και προσπάθεια. Τα αποκαλυπτήρια του έργου έγιναν από το Δήμαρχο Λεμεσού στις 13/05/2017.

Το αποτέλεσμα της πρωτοβουλίας αυτής δίνει μια ξεχωριστή νότα στην περιοχή, αναδεικνύοντας τη μικρή πλατεία στις όχθες του ποταμού Γαρύλλη ως μία όαση ξεκούρασης και χαλάρωσης, μέσα στην καρδιά της πόλης. Οι αναπαραστάσεις του έργου έρχονται να υπογραμμίσουν την ιδιαίτερη ιστορία της περιοχής δυτικά του κέντρου, με το τζαμί και την εκκλησία να συνεχίζουν να δίνουν το πολυπολιτισμικό στίγμα της.

Δες περισσότερα για την Πλατεία Ειρήνης εδώ.

swipe gallery


7040