A CITY FULL OF FEELINGS A CITY FULL OF FEELINGSΥπό την αιγίδα:
Συνεργάτες - Χορηγοί

PHOTOS: Είναι η Λεμεσός, η Βαρκελώνη της Ανατολικής Μεσογείου;

Ζωντάνια, πολυπολιτισμικότητα, αγάπη για τις τέχνες και τον πολιτισμό, μακραίωνη παράδοση και ιστορία, έντονη ανάπτυξη, μεγάλο λιμάνι, χρυσαφένιες παραλίες που λούζονται από τη Μεσόγειο, εντυπωσιακά δείγματα μοντέρνας αρχιτεκτονικής και γειτονιές που κρατάνε ακέραιο ακόμα το στίγμα των περασμένων χρόνων.

Η Λεμεσός μοιάζει να μοιράζεται με τη Βαρκελώνη περισσότερα από όσα θα μπορούσε να υποψιαστεί κανείς. Και είναι, όντως, δύσκολη η σύγκριση, αφού τα μεγέθη είναι σαφώς δυσανάλογα και οι 2 πόλεις βρίσκονται σε εκ διαμέτρου αντίθετη κατεύθυνση. Όμως οι εικόνες από το παραλιακό μέτωπο της ισπανικής μεγαλούπολης μπορούν εύκολα να παραπέμψουν σε αντίστοιχες από τη Λεμεσό.

Ο διεθνούς φήμης ογκολόγος, Νικόλαος Ζάμπογλου, φανατικός Λεμεσιανός, που περίμενε υπομονετικά σχεδόν μισό αιώνα για να επιστρέψει στην πόλη του, υποστήριξε ότι «υπάρχουν 2 πανέμορφες πόλεις στη Μεσόγειο: η μία είναι η Βαρκελώνη και η άλλη η Λεμεσός». Φαίνεται ότι, κοιτώντας τη Λεμεσό από μια απόσταση, τόσο χρονική όσο και γεωγραφική, είναι ευκολότερο να αναγνωρίσεις τη λάμψη και τις προοπτικές της. Κι αν ακόμα η Βαρκελώνη είναι αρκετά μπροστά, η «μικρή εξαδέλφη» της σίγουρα προχωρά με μεγάλους διασκελισμούς.

swipe gallery


10288