A CITY FULL OF FEELINGS A CITY FULL OF FEELINGSΥπό την αιγίδα:
Συνεργάτες - Χορηγοί

Πανευρωπαϊκό βραβείο οικολογικής διαχείρισης σε μεγάλο ξενοδοχείο της Λεμεσού!

Οικολογική πρωτιά εξασφάλισε για το 2017 το Amathus Beach Hotel της Λεμεσού, λαμβάνοντας το βραβείο βιωσιμότητας στη 44η διοργάνωση του Europran Health Management Association στην Ολλανδία. Το βραβείο απονεμήθηκε στο ξενοδοχείο σε αναγνώριση της μακροχρόνιας προσπάθειάς του για την προστασία και βελτίωση του περιβάλλοντος.

Το Amathus είναι το πρώτο ξενοδοχείο στην Κύπρο και ένα από τα λίγα στη Νότια Ευρώπη με προηγμένο κεντρικό σύστημα θέρμανσης geo-exchange, το οποίο αξιοποιεί το νερό της θάλασσας για θέρμανση / ψύξη του χώρου του ξενοδοχείου, με αποτέλεσμα σημαντική μείωση της περιβαλλοντικής μόλυνσης. Επιπρόσθετα, φιλοξενεί μονάδα αφαλάτωσης για τις ανάγκες του σε νερό άρδευσης, όπως επίσης έχουν αναβαθμιστεί και άλλες διαδικασίες, όπως ανακύκλωση πλαστικού, χαρτιού, υγραερίου, πετρελαίου, μπαταριών, μελανιών εκτυπωτών κλπ.

Το προσωπικό και η διεύθυνση του ξενοδοχείου φαίνεται να έχουν εστιάσει ιδιαίτερα στην ανάπτυξη μιας πράσινης προσέγγισης στη διαχείριση του ξενοδοχείου. Η ομάδα του Amathus συμμετέχει σε διάφορες εκδηλώσεις, όπως για τον ετήσιο καθαρισμό της παραλίας και τη δενδροφύτευση διαφόρων περιοχών της Λεμεσού. Καθώς οι επιπτώσεις της καταστροφής του περιβάλλοντος είναι εμφανείς, το θέμα αυτό, σύμφωνα με τη διεύθυνση, ήδη τους απασχολεί.

swipe gallery


2968