A CITY FULL OF FEELINGS A CITY FULL OF FEELINGSΥπό την αιγίδα:
Συνεργάτες - Χορηγοί

Πάγωσαν όλα στον Πρόδρομο: Εικόνες από το φράγμα και το «στοιχειωμένο» ξενοδοχείο

Ο Πρόδρομος, μόλις λίγα μέτρα κάτω από την κορυφή του Τροόδους, είναι η κοινότητα της Κύπρου που σημειώνει κατά κανόνα τις χαμηλότερες θερμοκρασίες του χειμώνα. Μάλιστα, από το 1964 ο Πρόδρομος διατηρεί το Παγκύπριο ρεκόρ για τη χαμηλότερη θερμοκρασία που καταγράφηκε ποτέ στο νησί. Πρόκειται για το χωριό στο οποίο ανάβουν τα πρώτα τζάκια στις αρχές του χειμώνα, όπως και το πρώτο χωριό που βλέπει νιφάδες χιονιού.

Ο Πρόδρομος προσφέρει επίσης τοπίο ασύλληπτης φυσικής ομορφιάς, κρυμμένος μέσα στο δάσος του Τροόδους και με ένα κατασκηνωτικό χώρο στο φράγμα με το μεγαλύτερο υψόμετρο. Το φράγμα αυτό, τόσο φέτος, όσο και πέρσι, μετατράπηκε σε έναν υπέροχο παγωμένο «καθρέφτη» που αντανακλά όλη τη μεγαλοπρέπεια του παγωμένου τοπίου. Το μικρό εμβαδόν του φράγματος και οι χαμηλές θερμοκρασίες στην περιοχή, επιτρέπουν αρκετά συχνά το θέαμα αυτό.

Την εξαιρετική ομορφιά της περιοχής θέλησε να εκμεταλλευτεί ένας επιφανής πολίτης στις αρχές της δεκαετίας του ’30, χτίζοντας ένα επιβλητικό ξενοδοχείο, λίγο έξω από το χωριό. Το ξενοδοχείο το ονόμασε Βερεγγάρια, παραπέμποντας στις βασιλικές οικογένειες που πέρασαν από το νησί κατά το μεσαίωνα. Το πολυτελές ξενοδοχείο έχει εγκαταληφθεί εδώ και δεκαετίες, μένοντας έτσι μόνο  με τους θρύλους που το περιτριγυρίζουν και τα γοτθικά του στοιχεία να προσθέτουν στις φήμες για το «στοιχειωμένο κτίριο».

Η χειμερινή του εικόνα μπορεί να δώσει σίγουρα ακόμα περισσότερα επιχειρήματα σε όσους υποστηρίζουν κάτι τέτοιο, πολύ περισσότερο όταν αυτή αποτυπώνεται από  το φακό του ταλαντούχου Μάνου Μποτρίνι.

swipe gallery


716