A CITY FULL OF FEELINGS A CITY FULL OF FEELINGSΥπό την αιγίδα:
Συνεργάτες - Χορηγοί

Όλη η Λεμεσός θα ξανάμυρίσει γιασεμί!

Το άρωμα του γιασεμιού ήταν αυτό που ανάσαιναν για δεκαετίες όσοι έκαναν τη βόλτα τους στις γειτονιές της Λεμεσού. Κήποι και μπαλκόνια αγκαλιάζονταν από λεπτεπίλεπτα, λευκά άνθη και τα χαλαρά βράδια της άνοιξης και του καλοκαιριού συνοδεύονταν από κύματα της μυρωδιάς τους.

Το Κυπριακό Ίδρυμα Αειφορίας ξαναφέρνει στην πόλη την αίσθηση αυτή, μέσα από τις εργασίες του Συνεδρίου που διοργανώνει σε συνεργασία με το ΤΕΠΑΚ και την αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο. «Η Λεμεσός του γιασεμιού» είναι ένα όραμα που θέλει τη ξεχωριστή ομορφιά και το άρωμα του λουλουδιού σε όλα τα νοικοκυριά, στους οργανισμούς και στους δημόσιους χώρους. Σκοπός είναι να συναντά κανείς φυτά γιασεμιού σε όλες τις περιοχές της μείζονος Λεμεσού, από τις συνοικίες μέχρι τα τουριστικά αξιοθέατα.

Ο μεγάλος συνθέτης της Λεμεσού, Μάριος Τόκας, εμπνεύστηκε από τη «νύχτα που μυρίζει γιασεμί», όπως και η λαϊκή μουσική παράδοση του τόπου, που τραγουδάει δεκαετίες τώρα «το γιασεμί στην πόρτα σου». Η δράση αυτή αναμένεται να ανανεώσει το στίγμα του υπέροχου άνθους και να το κάνει σήμα κατατεθέν για τις όμορφες βόλτες και τις ρομαντικές νύχτες στην πόλη.

Το συνέδριο πραγματοποιείται στο ΤΕΠΑΚ στις 4 Μάη, 16:00 – 19:30.
Συμμετοχή στο συνέδριο: 99 586 685

8259