A CITY FULL OF FEELINGS A CITY FULL OF FEELINGSΥπό την αιγίδα:
Συνεργάτες - Χορηγοί

Οι μαθητές στη Λεμύθου φτιάχνουν την «Ειρήνη» για να τη στείλουν στο Λονδίνο!

Η αρχή της σχολικής χρονιάς του 2017 βρήκε την Πόπη Νικολάου σε 1 ιστορικό σχολείο  της Κύπρου, την Εμπορική Σχολή Μιτσή, στην ορεινή Λεμύθου. Ήταν, λοιπόν, θέμα χρόνου να δούμε ακόμα ένα σχολείο της υπαίθρου της Λεμεσού να μεγαλουργεί.

Η Πόπη Νικολάου, η εικαστικός και εκπαιδευτικός που δημιούργησε με την ομάδα των μαθητών του Λυκείου στο Κολόσσι τους «Μετανάστες» και προκάλεσε το διεθνές ενδιαφέρον για την Κύπρο και τη Λεμεσό, ετοιμάζει τώρα, με τους νέους μαθητές της, την «Ειρήνη». Πρόκειται για μια εντυπωσιακή σύνθεση με 17 ανθρώπινες φιγούρες σε φυσικό μέγεθος που σε καθηλώνει. Οι φιγούρες θα ενώνονται μεταξύ τους και θα δημιουργούν ένα περιστέρι, το σύμβολο της ειρήνης.

Η Εμπορική Σχολή Μιτσή, που ήδη λαμβάνει μέρος σε πολλά ευρωπαϊκά προγράμματα εκπροσωπώντας την Κύπρο, θα συμμετάσχει όπως και το έργο «Μετανάστες» στο διαγωνισμό «2017 Saatchi Gallery / Deutsche Bank Art Prize». Παράλληλα η «Ειρήνη» θα συμμετάσχει στον Παγκύπριο Διαγωνισμό Εικαστικών Τεχνών Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης, υπηρετώντας το θέμα «Γεφυρώνουμε ηπείρους και πολιτισμούς», ενώ θα παρουσιαστεί και στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της «Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης - Πάφος 2017».

5617