A CITY FULL OF FEELINGS A CITY FULL OF FEELINGSΥπό την αιγίδα:
Συνεργάτες - Χορηγοί

Οι γκραφιτάδες της Λεμεσού κάνουν «κατάληψη» στις επιχειρήσεις της πόλης (και όχι μόνο)!

Ήταν εποχές – παλιά, που πηγαίναμε ακόμα σχολείο – που η ζωγραφιά με σπρέι στον τοίχο ήταν σημάδι ότι κάποιοι «περιθωριακοί» τύποι είχαν θελήσει να ανατρέψουν την τάξη και την ομαλότητα. Τότε, ανέθεταν εσπευσμένα σε κάποιο συνεργείο με κουβάδες άσπρη μπογιά να καλύψει τα χρωματιστά σχέδια.

Στην εποχή, όμως, που ο Bansky θεωρείται πια ένας από τους μεγαλύτερους καλλιτέχνες, οι γκραφιτάδες ονομάστηκαν πια graffiti artists, έχουν τα δικά τους στούντιο, κάνουν εκθέσεις και αναλαμβάνουν να διακοσμήσουν με τα έργα τους διάφορους χώρους. Η ομάδα του 2C Design Box δημιουργήθηκε στη Λεμεσό χάριν σε αυτή ακριβώς την αλλαγή. Τα μέλη της ομάδας, μαζί με πολλούς ακόμα συναδέλφους τους, πρωτοστατούν στο Street Life Festival που διοργανώνεται πια σε ετήσια βάση στην πόλη και έχει σαν αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μια υπέροχη, πολύχρωμη γειτονιά στο κέντρο.

Πέρα από τους τοίχους στην παλιά πόλη και στο στούντιο τους, όμως, οι graffiti artists της Λεμεσού αναλαμβάνουν πλέον να στολίσουν και τους τοίχους σε εγκαταστάσεις εταιρειών και επιχειρήσεων. Πέρα από μια πρόταση διαφορετική και φρέσκια, που δίνει χώρο δράσης και δημιουργίας σε νέους ανθρώπους, αυτή η εξέλιξη επιβεβαιώνει ότι στη Λεμεσό συνυπάρχουν πνεύματα ανήσυχα και μυαλά ανοιχτά, που δέχονται το καινούριο και το αξιοποιούν με πολύ ενδιαφέρουσες επιλογές.

Ανάμεσα στις εταιρείες που φιλοξενούν σήμερα έργα της ομάδας του 2C Design Box είναι το αρχιτεκτονικό γραφείο Armeftis & Associates, η ναυτιλιακή εταιρεία Hellenic Cargo Freight Logistics, το Fasouri Waterpark, όπως επίσης γυμναστήρια, νηπιαγωγεία και άλλα καταστήματα τόσο στη Λεμεσό, όσο και στις υπόλοιπες πόλεις της Κύπρου.

Δες εδώ το δρόμο με τα graffiti στο κέντρο της πόλης.

swipe gallery


533