A CITY FULL OF FEELINGS A CITY FULL OF FEELINGSΥπό την αιγίδα:
Συνεργάτες - Χορηγοί

Οι 17 γαλάζιες σημαίες για το γαλάζιο της Λεμεσού!

Οι θάλασσες και οι ακτές της πόλης και επαρχίας, τώρα πλέον και η Μαρίνα Λεμεσού, αναγνωρίζονται ως προς την προστασία του περιβάλλοντος και τη διασφάλιση της ποιότητας των υδάτων, και βραβεύονται με τη «Γαλάζια Σημαία».

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η βράβευση της Μαρίνας Λεμεσού, αφού πρόκειται για την πρώτη μαρίνα στην Κύπρο που διακρίνεται με τη «Γαλάζια Σημαία», μια διάκριση που συμβολίζει τα υψηλά πρότυπα για την προστασία του περιβάλλοντος σε όλες τις εγκαταστάσεις της. Η σημαία απονεμήθηκε στον εκτελεστικό διευθυντή της Μαρίνας Λεμεσού, κατά την τελετή απονομής Γαλάζιων Σημαιών, την Παρασκευή 9 Ιουνίου.

Στη Λεμεσό έχουν δοθεί συνολικά 17 σημαίες μέσω του διεθνούς προγράμματος που διευθύνει στην Κύπρο η CYMEPA. Η κοινότητα Αγίου Τύχωνα έχει λάβει 7 σημαίες, ο Δήμος Λεμεσού και το Πεντάκωμο έλαβαν από 2 σημαίες, ενώ από 1 σημαία πήραν η Μαρίνα Λεμεσού, η Παρεκκλησιά, η Γερμασόγεια για το Δασούδι, ο Άγιος Αθανάσιος, η Επισκοπή και το Πισσούρι.

Η «Γαλάζια Σημαία» ξεκίνησε ως πρόγραμμα τη δεκαετία του ’80. Σήμερα αποτελεί σύμβολο ποιότητας σε πάνω από 50 χώρες και η αναγνώριση κάθε ακτής και μαρίνας, είναι ιδιαίτερα τιμητική.

swipe gallery


9799