A CITY FULL OF FEELINGS A CITY FULL OF FEELINGSΥπό την αιγίδα:
Συνεργάτες - Χορηγοί

Ο Νικόλας Λοφίτης είναι ο Λεμεσιανός που είδε τα «4 φανάρια»… ανάποδα!

Το γεφύρι «4 φανάρια» κατασκευάστηκε με το που έφθασαν οι Άγγλοι στην Κύπρο, για να γλιτώσει η περιοχή από τις πλημμύρες του ποταμού Γαρύλλη, που ξεχείλιζε σχεδόν κάθε χειμώνα και «έπνιγε» τα γύρω σπίτια. Από τότε μέχρι και σήμερα, η περιοχή γύρω από το γεφύρι ονομάζεται «4 φανάρια», χάριν στα 4 μεταλλικά φανάρια που προσέφεραν για χρόνια το μόνο φως σε όσους επιχειρούσαν να διασχίσουν το γεφύρι τη νύχτα.

Ο Νικόλας Λοφίτης, ριψοκίνδυνος αναβάτης από τη Λεμεσό, είναι από αυτούς που θα δοκιμάσουν τα πιο τρελά πράγματα, πολύ απλά επειδή μπορούν. Με το που έβρεξε, λοιπόν, και η εικόνα της κοίτης του ποταμού Γαρύλλη ομόρφυνε ακόμα περισσότερο, ο Νικόλας αποφάσισε να τη διασχίσει με τον τρόπο που ξέρει καλύτερα: μέσα από τον ίλιγγο της ταχύτητας. Καβαλώντας μια αγωνιστική μηχανή, κατάλληλη για οδήγηση σε ανώμαλο έδαφος, και ισορροπώντας μόνο με πόδια, αφού η μοτοσικλέτα δεν έχει σέλα, αποφάσισε να δει όσα δε βλέπουμε χρησιμοποιώντας το δρόμο που περνά πάνω από το ποτάμι.

Στην κοίτη, το φυσικό τοπίο που χαρακτήριζε κάποτε την περιοχή, με την πρασινάδα, τους θάμνους και τις στρογγυλεμένες, άσπρες πέτρες του ποταμού, συνδυάζεται με τις παρεμβάσεις της σύγχρονης αστικής ανάπτυξης. Το τοπίο αλλάζει τελείως κάτω από τις καμάρες του πετρόχτιστου γεφυριού, με τα μέταλλα της Αγγλοκρατίας και τα 4 φανάρια που έδωσαν το όνομά τους και στη γύρω περιοχή. Οι κάμερες της ομάδας των Cypriots are Awesome κατέγραψαν την ανορθόδοξη αυτή διαδρομή, και το αποτέλεσμα είναι στο βίντεο που ακολουθεί.

8219