A CITY FULL OF FEELINGS A CITY FULL OF FEELINGSΥπό την αιγίδα:
Συνεργάτες - Χορηγοί

Ο γύρος της Λεμεσού σε 2 εβδομάδες: Επισκέψεις σε 10 χωριά και 8 ξεχωριστά οινοποιεία!

Η Λεμεσός είναι ίσως το ιδανικότερο μέρος για να αξιοποιήσεις όπως πρέπει το μήνα κρασιού. Ο Νοέμβριος έχει καθιερωθεί για γνωριμία με τις γεύσεις, τα αρώματα και την παράδοση του κρασιού στον τόπο, αφού η νέα σοδειά αρχίζει να βγαίνει στα ποτήρια και τα οινοποιεία τη γιορτάζουν δεόντως.

Τα οινοποιεία είναι πολλά και ιδιαίτερα ενδιαφέροντα, ενώ την εποχή αυτή η ύπαιθρος έχει μια μοναδική εικόνα, με όλα τα χρώματα του φθινοπώρου. Μέχρι και το τέλος Νοεμβρίου, μερικά από τα σημαντικότερα οινοποιεία της Κύπρου, θα υποδέχονται το κοινό με ξεναγήσεις και δοκιμή κρασιού. Στους συνδέσμους, μπορείς να δεις αναλυτικά το πρόγραμμα των ξεναγήσεων για τα οινοποιεία Κυπερούντας, Βλασίδη (Κοιλάνι),  Ζαμπάρτα (Άγιος Αμβρόσιος), Τσιάκκα (Πελένδρι), Αργυρίδη (Βάσα Κοιλανίου).

Επίσης, ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού έχει ετοιμάσει πρόγραμμα περιηγήσεων για όλο το Νοέμβριο, ώστε, ακολουθώντας κανείς τους δρόμους του κρασιού, να γνωρίσει μερικά από τα ομορφότερα χωριά της υπαίθρου. Οι 2 οργανωμένες εκδρομές που ξεκινούν από τη Λεμεσό, πραγματοποιούνται στις 15 και 29 Νοεμβρίου. Οι εκδρομείς θα αναχωρήσουν από το γραφείο του ΚΟΤ στη Γερμασόγεια, στις 9:00 π.μ. και 8:40 π.μ. αντίστοιχα.

Η πρώτη (15/11) έχει κόστος συμμετοχής €3 και περιλαμβάνει μεταφορά στο χωριό Λάνια και περιήγηση, από εκεί μεταφορά στο χωριό Χανδριά και στο Οινοποιείο Βασιλειάδη για δοκιμή κρασιών και στη συνέχεια μεταφορά στο χωριό Αγρός για βόλτα και επίσκεψη σε βιοτεχνίες παραδοσιακών προϊόντων. Η δεύτερη εκδρομή (29/11) έχει κόστος συμμετοχής €6 και ξεκινάει με δοκιμή κρασιών στο οινοποιείο στο χωριό Μάλλια, επίσκεψη στο οινοποιείο Κτήμα Γερόλεμο στο Όμοδος και γνωριμία με το χωριό. 

swipe gallery


1904