A CITY FULL OF FEELINGS A CITY FULL OF FEELINGSΥπό την αιγίδα:
Συνεργάτες - Χορηγοί

Ο Αρχιμήδης του ΤΕΠΑΚ βοηθάει ορφανά στην Αφρική με μια ψηφιακή εφαρμογή

«Από μικρός θεωρούσα αυτονόητο το χρέος μου να παρέχω βοήθεια σε πάσχοντες συνανθρώπους μου». Αυτό δηλώνει ο Σπύρος Αρχιμήδης, μεταπτυχιακός φοιτητής στον κλάδο Επιστήμης και Μηχανικής Δεδομένων του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου.

Αυτός ο… νεαρός Αρχιμήδης είναι ο άνθρωπος που δημιούργησε για λογαριασμό του «Papillon Foundation» μια ψηφιακή εφαρμογή, μέσω της οποίας μπορεί κάποιος να δει φωτογραφίες από το έργο του μη κερδοσκοπικού οργανισμού, να δει τις επίσημες σελίδες τους στα κοινωνικά δίκτυα όπως το Facebook, αλλά και να κάνει δωρεές μέσω τραπεζικού λογαριασμού εντός της εφαρμογής.

Ο Σπύρος δημιούργησε εθελοντικά την εφαρμογή αυτή, αξιοποιώντας τις επιστημονικές γνώσεις που απέκτησε μέσω των σπουδών του, για να συμβάλει στο έργο του οργανισμού που δραστηριοποιείται στη Νότιο Αφρική. Ο οργανισμός καλύπτει από τις δωρεές τις βασικές ανάγκες των παιδιών, όπως ρούχα, παιχνίδια, τρόφιμα έπιπλα, οικιακές συσκευές και άλλα. Επίσης, τα εκπαιδεύει στη χρήση των ηλεκτρονικών υπολογιστών, αφού πρόσφατα έκλεισαν μεγάλη συμφωνία συνεργασίας με τον κολοσσιαίο οργανισμό Microsoft.

Έτσι, με το δικό του τρόπο, ο νεαρός επιστήμονας γίνεται κομμάτι της προσπάθειας για τη βελτίωση της ζωής των ορφανών και άπορων παιδιών στην Αφρική. H εφαρμογή βρίσκεται στο “Google Play Store” και μπορεί κάποιος να την κατεβάσει δωρεάν στο κινητό ψάχνοντας με το όνομα “Papillon Foundation”.

416