A CITY FULL OF FEELINGS A CITY FULL OF FEELINGSΥπό την αιγίδα:
Συνεργάτες - Χορηγοί

Νέοι κυκλικοί κόμβοι και ποδηλατόδρομος 2,5 χλμ στη Δυτική Λεμεσό

Ακόμα 2,5 χλμ περίπου ποδηλατόδρομου προστίθενται στο οδικό δίκτυο της Δυτικής Λεμεσού. Ο ποδηλατόδρομος, όπως και οι πεζόδρομοι που θα κατασκευαστούν, θα αποτελούν μέρος του δρόμου που κατασκευάζεται στο Τμήμα Β της δεύτερης φάσης κατασκευής του Κάθετου Δρόμου, που συνδέει το νέο λιμάνι Λεμεσού με τον Αυτοκινητόδρομο Λεμεσού – Πάφου (συνολικού κόστους €75 εκατομμυρίων).

Η κατασκευή του δρόμου παράλληλα στο λιμάνι Λεμεσού, μήκους 2,5 περίπου χλμ, θα ξεκινά λίγο πριν τον κυκλικό κόμβο στην ανατολική πλευρά του λιμανιού και θα φθάνει μέχρι και τον κάθετο δρόμο που καταλήγει στον αυτοκινητόδρομο, μέσω της γέφυρας του Νοσοκομείου. Μέσα από την πλήρη αναβάθμισή του σε δρόμο 4 λωρίδων κυκλοφορίας, θα αποκτήσει κεντρική διαχωριστική νησίδα, λωρίδα ποδηλατόδρομου με πλάτος 2,7 μέτρα, πεζόδρομο εκατέρωθεν του δρόμου με πλάτος 2,7 μέτρα, όπως επίσης και λωρίδα πρασίνου κατά μήκος του ποδηλατόδρομου.

Παράλληλα θα δημιουργηθεί τοίχος αντιστήριξης κατά μήκος του βορειοδυτικού ορίου του δρόμου και 2 νέοι κυκλικοί κόμβοι, πέρα από αυτόν στην είσοδο του λιμανιού: 1 στη συμβολή με οδό Σερίφου και 1 στη νέα ανατολική είσοδο του λιμανιού, που δίνει προσπέλαση στη νέα αίθουσα επιβατών. Στη συμβολή του δρόμου με τη Βουκουρεστίου θα εγκατασταθούν φώτα τροχαίας, όπως επίσης και στις διαβάσεις πεζών, όπου δηλώνεται με κόκκινο χρώμα στο σχέδιο. Στο έργο κόστους €14,6 εκατομμυρίων, περιλαμβάνεται επίσης κατασκευή οχετού για απομάκρυνση των όμβριων υδάτων που λιμνάζουν στην περιοχή και αναμένεται να παραδοθεί το Φθινόπωρο του 2018.

2961