A CITY FULL OF FEELINGS A CITY FULL OF FEELINGSΥπό την αιγίδα:
Συνεργάτες - Χορηγοί

Μουσείο για την ιστορία της Γης και του σύμπαντος ετοιμάζεται στο Τρόοδος

Τη δημιουργία ενός μουσειακού χώρου, που θα φιλοξενεί εκθέματα από τη συλλογή αρχαιοτήτων, απολιθωμάτων και ορυκτών του Τσιρίδειου Ιδρύματος, ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, εγκαινιάζοντας έκθεση στο Μουσείου Φυσικής Ιστορίας στη Λευκωσία.

Η ανέγερση του μουσείου αναμένεται να κοστίσει €3 εκατ. και το Τμήμα Δασών αναζητά τον κατάλληλο χώρο για τη στέγασή του. Μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί δύο κτήρια στο Μεταλλείο Αμιάντου, το κτήριο του παλαιού νοσοκομείου με εμβαδό 1.800 τ.μ. και το κτήριο δύο παλιών μύλων του Μεταλλείου εμβαδού 2.000 τ.μ.

Πολύτιμοι θησαυροί που συλλέχθηκαν από τον Άγγελο και την Έμιλυ Τσιρίδη, αξίας πέραν των €5 εκατ., θα στεγαστούν σε μουσείο στην περιοχή του Τροόδους, ώστε αυτό να αποτελεί ένα εκπαιδευτικό ίδρυμα άλλα ταυτόχρονα και πόλο έλξης για ξένους και ντόπιους επισκέπτες.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, η απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου «είναι μια έκφραση ευγνωμοσύνης από πλευράς της πολιτείας» για τη δωρεά του ζεύγους Τσιρίδη. Το μουσείο στο Τρόοδος θα δημιουργηθεί με τη συμμετοχή των συνεργατών του Τσιρίδειου Ιδρύματος.

swipe gallery


swipe gallery

1222