A CITY FULL OF FEELINGS A CITY FULL OF FEELINGSΥπό την αιγίδα:
Συνεργάτες - Χορηγοί

Αυτή η τράπουλα σχεδιάστηκε για να καταπολεμήσει το bullying μεταξύ φοιτητών!

Γεγονός ν. 1: Οι φοιτητές στην Κύπρο περνάνε πολλές ώρες από τον ελεύθερό τους χρόνο παίζοντας χαρτιά. Γεγονός ν. 2: Όσο ενημερωμένοι και μορφωμένοι κι αν είναι οι νέοι, πάντα κουβαλούν μαζί τους προκαταλήψεις, που μπορεί να εξωτερικεύονται ακόμα και με βία, πολλές φορές. 

Αυτές οι 2 παρατηρήσεις οδήγησαν μια ομάδα φοιτητών του ΤΕΠΑΚ στην απόφαση να αναλάβουν δράση ενάντια στον εκφοβισμό που εκδηλώνεται με αφορμή θέματα φύλου. Ξέροντας ότι οι συμφοιτητές τους περνούν αρκετό χρόνο παίζοντας χαρτιά σε μεγάλες παρέες, θεώρησαν ότι ένας τρόπος να περάσουν συστηματικά τα σωστά μηνύματα ενάντια στον αποκλεισμό και το bullying που μπορεί να παράγουν αισθήματα ομοφοβίας.

Το project το έχουν ετοιμάσει στο πλαίσιο μαθήματος του Τμήματος Πολυμέσων και Γραφικών Τεχνών του ΤΕΠΑΚ και συνεργάζονται με το Πολύχρωμο Σχολείο Ελλάδας, το οποίο διαθέτει μια μεγάλη ομάδα ειδικών από το χώρο της εκπαίδευσης, της ψυχικής υγείας και των κοινωνικών επιστημών, που παρέχει πληροφόρηση και ενημέρωση σε θέματα φύλου. Για την ολοκλήρωση του project οι φοιτητές έχουν δημιουργήσει μια διαδικτυακή εφαρμογή μέσω της οποίας μπορεί όποιος θέλει να στηρίξει την προσπάθειά τους για τη συγκέντρωση ενός ποσού €400 περίπου, που απαιτεί η εκτύπωση των καρτών της τράπουλας.

Μπορείς να μάθεις περισσότερα για το project και να πάρεις στηρίξεις το σκοπό τους εδώ.

393