A CITY FULL OF FEELINGS A CITY FULL OF FEELINGSΥπό την αιγίδα:
Συνεργάτες - Χορηγοί

Μετά από 6 μήνες, το κλεμμένο γλυπτό – κάθισμα επιστρέφει στο μόλο!

Λίγες ήταν οι ελπίδες να ξαναβρεθεί το 1 από τα 3 γλυπτά παιδικά καθίσματα που είχε δωρίσει στο Δήμο Λεμεσού ο γλύπτης Κώστας Ιωαννίδης, το οποίο εξαφανίστηκε από το παραθαλάσσιο πάρκο της Λεμεσού μέσα σε 1 βράδυ τον Οκτώβριο του 2016. Το γλυπτό παρέμεινε εξαφανισμένο για 6 μήνες περίπου, στερώντας από τα παιδιά που έκαναν βόλτα με τους γονείς τους στο μόλο, το αγαπημένο τους κάθισμα – παιχνίδι.

Το γλυπτό εντοπίστηκε, τελικά, στις 20 Μαρτίου 2017, όταν ένας πολίτης ανέφερε στο ραδιοφωνικό σταθμό της Λεμεσού, Κανάλι 6, ότι κάποιοι επιχείρησαν να του πουλήσουν το συγκεκριμένο γλυπτό. Αν και το κάθισμα είχε αλλοιωθεί με μαύρο χρώμα, ο άνθρωπος στον οποίο θέλησαν να το πουλήσουν οι ληστές το αναγνώρισε. Ο ίδιος δε δέχθηκε να γίνει μέρος της συναλλαγής, όμως οι επίδοξοι πωλητές του γλυπτού το άφησαν στην αυλή του.

Παρά το γεγονός ότι το γλυπτό έχει καταπονηθεί, ο δημιουργός του, Κώστας Ιωαννίδης, φάνηκε ιδιαίτερα χαρούμενος και ευγνώμων με την επανάκτησή του. Ο ίδιος εκφράζει τη βεβαιότητα ότι μπορεί να αποκαταστήσει το γλυπτό στην αρχική του μορφή και υπόσχεται ότι σύντομα θα επιστρέψει στη θέση του στο παραθαλάσσιο πάρκο και στη διάθεση των παιδιών – και όχι μόνο – που το αναζητούσαν.

swipe gallery


8215