A CITY FULL OF FEELINGS A CITY FULL OF FEELINGSΥπό την αιγίδα:
Συνεργάτες - Χορηγοί

Με καλή διάθεση και θέληση, μπορούμε να βοηθήσουμε όλοι

Η περιβαλλοντική οργάνωση ‘Φίλοι της Γης Κύπρου’ προχωρά στη σύνθεση ομάδας εθελοντών, όπου με υπόδειξη του Τμήματος Δασών θα μπορεί, ημέρα Κυριακή, να εργαστεί για τα αντιδιαβρωτικά μέτρα στην περιοχή Σολέας.

Σε ανακοίνωση της η οργάνωση αναφέρει ότι, έχοντας συμμετέχει στην κατάσβεση της πυρκαγιάς στην περιοχή Σολέας, παρατηρήθηκε από κοντά το μέγεθος της καταστροφής, και έγινε αντιληπτό ότι θα απαιτηθεί τεράστια προσπάθεια για αποκατάσταση της περιοχής.

Η πρώτη δράση των Φίλων της Γης είναι η ενίσχυση των αντιδιαβρωτικών μέτρων και έργων που γίνονται στην περιοχή, που είναι το πιο σημαντικό βήμα και που πρέπει να ολοκληρωθεί άμεσα. Η επόμενη δράση που υποδείχτηκε από το Τμήμα Δασών είναι η δημιουργία μικροκαταφυγίων και φωλιών για την άγρια πανίδα του Τροόδους, σε συγκεκριμένες περιοχές που θα γίνει τον Οκτώβριο.  

Όπως διευκρινίζεται, οι εθελοντές δεν χρειάζεται να είναι εξειδικευμένοι, αλλά θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι για σκληρή δουλειά. Θα πρέπει να έχουν μαζί τους σκληρά γάντια, μακριά ρούχα, άρβυλα και καπέλα για τον ήλιο, και να είναι διατεθειμένοι να εργαστούν για περίπου 6 ώρες εντός των καμένων περιοχών.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν την ιστοσελίδα ή να τηλεφωνούν στο 25 347042. Δήλωση συμμετοχής εδώ

swipe gallery


swipe gallery

661