A CITY FULL OF FEELINGS A CITY FULL OF FEELINGSΥπό την αιγίδα:
Συνεργάτες - Χορηγοί

Λίγα αυγά, λίγο παρελθόν και η θάλασσα... για το φετινό καρναβάλι!

Οι καινοτομίες αυτού του καρναβαλιού είναι όσα o Δήμος Λεμεσού αποφάσισε να φέρει ξανά από το παρελθόν και την παράδοση 100+ χρόνων του θεσμού στην πόλη. Με 2 ραντεβού το Σάββατο στις 18 Φεβρουαρίου, το Καρναβάλι Λεμεσού, αναβιώνει έθιμα άγνωστα για πολλούς, επιχειρώντας να συνδέσει το σήμερα με το χθες της μεγάλης αυτής γιορτής.

Στην αυλή του Συνεργατικού Ταμιευτηρίου Λεμεσού, το πρωί του Σαββάτου, με τη συνοδεία καντάδων και τρελών μασκαρεμάτων, θα κατασκευάζονται τα παραδοσιακά κέρινα αυγά που μέχρι πριν λίγες δεκαετίες χρησιμοποιούνταν αντί για σερπαντίνες και κομφετί.  Το  Εργαστήρι Κέρινων Αυγών θα λειτουργήσει στις 10:30, ώστε οι παλιοί να θυμηθούν το έθιμο της ρίψης αυγών και οι νέοι να το γνωρίσουν με τον πιο χειροπιαστό τρόπο.

Εξάλλου ο Δήμος αναβιώνει το σατιρικό άρμα του αείμνηστου κατασκευαστή αρμάτων, Κωστάκη Μαυρογένη, με τίτλο «Όλα για την πρωτεύουσα». Το άρμα ανέλαβε να επαναφέρει, στη μοντέρνα εκδοχή του, ο γιoς του, Ανδρέας Μαυρογένης, ενώ την ιστορική αναδρομή στο θεσμό των σατιρικών αρμάτων και την «κόντρα» Λεμεσού – Λευκωσίας θα κάνει ο διευθυντής του Ιστορικού Αρχείου Λεμεσού, Μίμης Σοφοκλέους. Η παράδοση του άρματος στο Δήμαρχο Λεμεσού θα γίνει στο χώρο όπου αρχικά κατασκευάστηκε, το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου στις 19:30.

Καινοτομία για το φετινό καρναβάλι αποτελεί και η διοργάνωση, για πρώτη φορά, του αποχαιρετιστήριου χορού, την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου στις 21:00, στην πλατεία του Παλιού Λιμανιού.

Βρες εδώ ολόκληρο το πρόγραμμα του καρναβαλιού.

7790