A CITY FULL OF FEELINGS A CITY FULL OF FEELINGSΥπό την αιγίδα:
Συνεργάτες - Χορηγοί

Λεμεσός: Σπάει κάθε ρεκόρ ο τουρισμός

Εντυπωσιακή αύξηση έχει σημειώσει ο φετινός τουρισμός στη Λεμεσό, κατά τη διάρκεια της περιόδου Ιανουαρίου- Σεπτεμβρίου 2016. Η άνοδος σε ποσοστό φθάνει το θεαματικό 17% σε σχέση με τα περσινά δεδομένα, σύμφωνα με την Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής  (ΕΤΑΠ) Λεμεσού. 

Η πόλη έχει κατακτήσει το 20% από το σύνολο ξένων που έρχονται στο νησί παγκυπρίως, συν αυτούς που επισκέπτονται το νησί χάρη σε επιχειρηματικές δραστηριότητες, συνέδρια κ.α. Σχετικά με περιόδους χαμηλής κίνησης, γίνονται πάμπολλες προσπάθειες για να τραβηχτεί το ενδιαφέρον από πλευράς αθλητικού τουρισμού όπως ο Μαραθώνιος, το Global Wellness Day, αγώνες cross fit και διάφορα άλλα. 

Συνεχίζει κυρίως να είναι συχνός ταξιδιωτικός προορισμός για το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Ρωσία. Στη λίστα αυτή όμως συμπεριλαμβάνονται επιπροσθέτως και το Ισραήλ, ο Λίβανος και τα Αραβικά Εμιράτα τα οποία τα τελευταία χρόνια έχουν δείξει ανεπτυγμένο ενδιαφέρον. Έχει παρατηρηθεί επίσης και κίνηση εσωτερικού τουρισμού, λόγω των πολλών γαστρονομικών επιλογών, της νυχτερινής διασκέδασης και των διαφόρων δραστηριοτήτων που προσφέρονται.

Όσο αφορά τον προγραμματισμό της επόμενης τουριστικής σεζόν, το παιχνίδι θα γίνει ακόμη πιο δυναμικό με τη δημιουργία Υφυπουργείου Τουρισμού, για επιπλέον ενίσχυση της προβολής της Λεμεσού στο εξωτερικό. Αυτό έχει τη δυνατότητα να τραβήξει το ενδιαφέρον ξένων επιχειρηματιών για σκοπούς όπως την ανάπτυξη νέων boutique hotels.

Σημαντικότατο ρόλο μέσα στα επόμενα δύο χρόνια έπεται να παίξουν μεγάλα project όπως η επαναλειτουργία του Le Meridien με τη νέα ονομασία “Parklane Luxury” και το ολοκαίνουριο ξενοδοχείο από τη Stademos Hotels το 2018. Αυτό επιβεβαιώνει πως η ανάπτυξη τουρισμού συμβαδίζει χέρι με χέρι με την ανάπτυξη ξενοδοχείων, για ένα ακόμη πιο υποσχόμενο αύριο για τους τουρίστες. 

Πηγή: Επιχειρηματική Λεμεσός – Εμπορικό Βιομηχανικό Επιμελητήριο Λεμεσού (Μάριος Ιωάννου)

swipe gallery

15309