A CITY FULL OF FEELINGS A CITY FULL OF FEELINGSΥπό την αιγίδα:
Συνεργάτες - Χορηγοί

Υπέροχοι ροζ πελεκάνοι προσγειώθηκαν στην ακτή της Αμαθούντας!

Οι εποχιακοί επισκέπτες της περιοχής είναι πολλοί, αφού το νησί βρίσκεται στο σταυροδρόμι ηπείρων και χωρών. Σταθμό για το ταξίδι της αποδήμησης βρήκαν στη Λεμεσό και 2 ροζ πελεκάνοι που εντοπίστηκαν στην ακτή της Αμαθούντας το Σάββατο, 18 Φεβρουαρίου 2017.

Τα υπέροχα πουλιά βρέθηκαν στην ακτή να απολαμβάνουν την ηλιόλουστη μέρα, μαζί με πλήθος άλλους περιπατητές που επέλεξαν την ακτή για τη βόλτα τους. Οι 2 πελεκάνοι, αν και αρκετά μεγαλόσωμοι, ήταν ιδιαίτερα φιλικοί. Όπως μεταφέρει ο Χρίστος Χρίστου, ο φωτογράφος που απαθανάτισε με βίντεο και φωτογραφίες τους πελεκάνους, δέχθηκαν να τους πλησιάσει ο κόσμος και μάλιστα έπαιξαν με τα παιδάκια που τους παρακολουθούσαν εκστασιασμένα.

Οι πελεκάνοι είναι υδρόβια, μεταναστευτικά πουλιά που παραμένουν στην Ευρώπη από την άνοιξη μέχρι και το Σεπτέμβριο περίπου. Παραμένουν κυρίως σε περιοχές της ανατολικής Ευρώπης, όπως είναι η Ελλάδα, ενώ αρκετοί επιλέγουν το Δέλτα του ποταμού Δούναβη για την αναπαραγωγή τους. Από την Κύπρο είναι σίγουρα περαστικοί και αποτελούν ένα υπέροχο και σχετικά σπάνιο θέαμα.

Φωτογραφίες και βίντεο: Χρίστος Χρίστου

swipe gallery


9684