A CITY FULL OF FEELINGS A CITY FULL OF FEELINGSΥπό την αιγίδα:
Συνεργάτες - Χορηγοί

Η τρομοκρατία στην Ευρώπη ανέδειξε την Κύπρο στους ελκυστικότερους προορισμούς για το 2016

Ανάμεσα στους 4 πιο ελκυστικούς τουριστικούς προορισμούς για το 2016 κατατάσσει την Κύπρο το World Travel & Tourism Council (WTTC). Όπως αναφέρει η σχετική έκθεση, το Μεξικό, η Ισλανδία, η Κύπρος και το Αζερμπαϊτζάν ξεχώρισαν τη  χρονιά που μας πέρασε, καταφέρνοντας να γίνουν εναλλακτικές επιλογές για τους τουρίστες που απέφυγαν χώρες με τρομοκρατικά χτυπήματα.

Αναφορικά με την Κύπρο, η έκθεση σημειώνει πως κατά το 2016 οι δαπάνες των τουριστών στο νησί αυξήθηκαν κατά 17%. Συγκεκριμένα, τα έσοδα ανήλθαν σε €2,6 δισεκατομμύρια. Πολλοί θεωρούν την Κύπρο έναν από τους ασφαλέστερους προορισμούς στην Ευρώπη, λόγω των περιστατικών τρομοκρατίας σε άλλες περιοχές. Χαρακτηριστικό είναι ότι στη Γαλλία οι αφίξεις τουριστών μειώθηκαν κατά 7%.

Αν και παγκόσμια παρατηρείται μια τάση για μειωμένη διάρκεια παραμονής των επισκεπτών σε τουριστικούς προορισμούς, η γενική εικόνα παρέμεινε θετική για την τουριστική βιομηχανία στο νησί. Έτσι, αν και η μέση δαπάνη ανά περιηγητή μειώθηκε από €794 το 2015 σε €742 το 2016, η Κύπρος κατάφερε να καταγράψει αξιόλογη αύξηση εσόδων. Εντυπωσιακό είναι το γεγονός, όμως, ότι στην περίπτωση του “outsider” Αζερμπαϊτζάν, η αντίστοιχη αύξηση έφθασε το 71%, αν και σε απόλυτους αριθμούς τα έσοδα ήταν αντίστοιχα με αυτά της Κύπρου.

2563