A CITY FULL OF FEELINGS A CITY FULL OF FEELINGSΥπό την αιγίδα:
Συνεργάτες - Χορηγοί

Η μορφή του εσταυρωμένου σε βράχο στα ορεινά της Λεμεσού!

Η φύση στο Φοινί είναι τέχνη από μόνη της. Στην προκειμένη περίπτωση, όμως, ο βράχος φιλοξενεί ένα πραγματικό, ανθρώπινο έργο τέχνης, εξίσου εντυπωσιακό και ταιριαστό με το περιβάλλον, όσο τα ίδια τα βράχια και η άγρια βλάστηση της περιοχής.

Στο δρόμο για τον καταρράκτη της Χαντάρας, μόλις λίγα χιλιόμετρα έξω από το χωριό, βρίσκει κανείς το βράχο που φιλοξενεί σήμερα την ανάγλυφη εικόνα του Χριστού. Η εικόνα αναπαριστά τον Ιησού Χριστό με αγκάθινο στεφάνι, αυτό που του φόρεσαν στη σταύρωσή του. Σε απόλυτη αρμονία με τη σκληρή φυσιογνωμία της πέτρας, το έργο τραβάει όλα τα βλέμματα.

Το αποτέλεσμα είναι να έχει φωτογραφηθεί η εικόνα από τους πλείστους επαγγελματίες και ερασιτέχνες φωτογράφους που έχουν περάσει από την περιοχή. Άλλωστε, η  βόλτα στη φύση γύρω από το χωριό Φοινί επιβάλλεται, ιδίως με τον καταρράκτη, το μονοπάτι της φύσης και τους σταλακτίτες, που κάνουν την περιοχή να ξεχωρίζει με τις ομορφιές της. Το μόνο που έχεις να κάνεις την επόμενη φορά που θα επισκεφθείς το χωριό, είναι να κρατήσεις σημειώσεις και να μην ξεχάσεις να επισκεφθείς όλα αυτά τα κρυμμένα του αξιοθέατα.


Φωτογραφίες: Μιχάλης Βενετσιάνος, Πάμπος Χαραλάμπους

14370