A CITY FULL OF FEELINGS A CITY FULL OF FEELINGSΥπό την αιγίδα:
Συνεργάτες - Χορηγοί

Η Κύπρος είναι η 5η ασφαλέστερη χώρα στον κόσμο για να ζεις

Ανάμεσα στις 5 ασφαλέστερες χώρες ανά τον κόσμο έχει καταταχθεί η Κύπρος για το έτος 2015. Η μελέτη της Value Penguin, αξιολογώντας τον πληθυσμό κάθε χώρας, τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, το προσδόκιμο ζωής, τον αριθμό τροχαίων ατυχημάτων, την ποιότητα του νερού και τις κλοπές, τις απαγωγές και την εμπορία ναρκωτικών, κατάρτισε μία λίστα με 107 χώρες που ιεραρχούνται σε σχέση με το βαθμό ασφάλειας που προσφέρουν.

Τα στοιχεία για κλοπές, καθώς επίσης και ο αριθμός των μελών της αστυνομίας σε σχέση με τον πληθυσμό, έφεραν την Κύπρο στην 5η θέση. Η Κύπρος είναι 21η σε σειρά χώρα σε αναλογία προσωπικού της αστυνομίας ανά 100,000 άτομα (με συνολικά 466 μέλη), ενώ βρέθηκε 22η στην κατάταξη σύμφωνα με τον αριθμό κλοπών που καταγράφονται ανά 100,000 άτομα (με 111 περιστατικά). Το πιο εντυπωσιακό είναι ότι η Κύπρος βρέθηκε στην 1η θέση ως η ασφαλέστερη χώρα με πληθυσμό μικρότερο των 5 εκατομμυρίων.

Πέρα από την Κύπρο, η Ελβετία, η Σιγκαπούρη, η Ισπανία και η Ιαπωνία κατάφεραν να παρουσιάσουν τα καλύτερα αποτελέσματα σε 7 κατηγορίες δεδομένων (εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, προσδόκιμο ζωής, προσωπικό αστυνομίας, θάνατοι από τροχαία, επιθέσεις και κλοπές, πληθυσμός).

swipe gallery

22628