A CITY FULL OF FEELINGS A CITY FULL OF FEELINGSΥπό την αιγίδα:
Συνεργάτες - Χορηγοί

Η Κύπρος είναι η 3η ταχύτερα αναπτυσσόμενη οικονομία στην ΕΕ

Η Κύπρος κατατάσσεται 3η στον κατάλογο των ταχύτερα αναπτυσσόμενων ευρωπαϊκών οικονομιών, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που δημοσιεύθηκαν από την Eurostat. Συνολικά, 21 χώρες από τις 28 παρουσίασαν θετικό ρυθμό ανάπτυξης κατά την τελευταία έκδοση των τριμηνιαίων στοιχείων για το ΑΕΠ, κάτι που δείχνει μια αργή, αλλά σταθερή ανάπτυξη σε όλη την Ευρώπη.

Τα εποχικά διορθωμένα στοιχεία δείχνουν τη Βουλγαρία και την Πορτογαλία ως κορυφαίες επιδόσεις με αύξηση 0,8%, ενώ ακολουθεί και η Κύπρος, με 0,7%. Η Ολλανδία, η Σλοβακία και η Ισπανία ακολουθούν με 0,7%. Οι μεγαλύτερες οικονομίες της ΕΕ δεν τα πήγαν τόσο καλά. Η ανάπτυξη στη Γερμανία έπεσε στο 0,2%, όπως και στη Γαλλία. Το Ηνωμένο Βασίλειο είχε αύξηση κατά 0,5%.

Για πρώτη φορά μέσα σε ένα χρόνο, καμία οικονομία δεν έχει δείξει μείωση του ΑΕΠ. Αντί αυτού, όλες είχαν αύξηση μεταξύ 0,1% και 0,8% σε σύγκριση με το δεύτερο τρίμηνο του 2016. Το ΑΕΠ αυξήθηκε 0,4% στην ΕΕ ως σύνολο κατά τη διάρκεια του τρίτου τριμήνου του 2016 σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο.

swipe gallery


493