A CITY FULL OF FEELINGS A CITY FULL OF FEELINGSΥπό την αιγίδα:
Συνεργάτες - Χορηγοί

Γάλλοι ναύτες «πλημμύρισαν» το κέντρο της Λεμεσού

Εσάς πήρε το αυτί σας καθόλου γαλλικά το περασμένο τριήμερο στην πόλη; Αν όχι, τότε είναι μάλλον επειδή δεν κυκλοφορήσατε καθόλου στο κέντρο της Λεμεσού ή στον παραλιακό. Γιατί αν είχατε βγει για μια βόλτα δε θα μπορούσατε να μη προσέξετε τα «μπουλούκια» από νεαρούς που μιλούσαν τη γλώσσα του Charles de Gaulle.

Τα συχνά πήγαινε-έλα του γαλλικού αεροπλανοφόρου που συμμετέχει στις επιχειρήσεις εναντίον του Ισλαμικού Κράτους και ναυλοχεί στο λιμάνι Λεμεσού, στο πλαίσιο των διακρατικών συμφωνιών Κύπρου-Γαλλίας, έδωσαν την ευκαιρία στους Γάλλους να γνωρίσουν την πόλη.

Χιλιάδες ναύτες βρέθηκαν να σουλατσάρουν στο παραλιακό μέτωπο, αλλά και σε δεκάδες καφετέριες, μπαρ και εστιατόρια της παλιάς πόλης. Αξιοποιώντας την ευκαιρία να πάρουν μια ιδέα από τη ζωντάνια και την πλούσια νυχτερινή ζωή της Λεμεσού, οι νεαροί Γάλλοι αποτέλεσαν οικονομική ένεση και για αρκετούς καταστηματάρχες και επιχειρηματίες της περιοχής.

Το Charles de Gaulle, το μεγαλύτερο αεροπλανοφόρο στη Μεσόγειο, επισκέφθηκε για 2η φορά το λιμάνι της Λεμεσού σε διάστημα 30 ημερών, όπου και παρέμεινε για 1 περίπου εβδομάδα.

510