A CITY FULL OF FEELINGS A CITY FULL OF FEELINGSΥπό την αιγίδα:
Συνεργάτες - Χορηγοί

Μετά από 700 χιλιόμετρα όρθιας σανιδοκωπηλασίας…

Κέντρο Προληπτικής Παιδιατρικής Κύπρου
Το Κέντρο Προληπτικής Παιδιατρικής είναι φιλανθρωπικός οργανισμός με έδρα τη Λεμεσό που προσφέρει τις υπηρεσίες του αφιλοκερδώς. Έχει πρωτοπορήσει στην Κύπρο εφαρμόζοντας ανιχνευτικά προγράμματα για ασθένειες που προσβάλλουν το παιδί και ιδιαίτερα το νεογέννητο.

Το Κέντρο προσφέρει με επιτυχία για πολλά χρόνια τώρα το Πρόγραμμα Προληπτικού Ελέγχου Νεογνών που στόχο έχει την έγκαιρη διάγνωση ανωμαλιών του μεταβολισμού στα νεογέννητα.  Όλα τα δείγματα αίματος που λαμβάνονται από όλους τους παιδίατρους στην Κύπρο αποστέλλονται στο βιοχημικό εργαστήριο του Κέντρου, στη Λεμεσό, όπου γίνονται όλες οι αναγκαίες εξετάσεις.

Στο Πρόγραμμα Προγεννητικού Ελέγχου, το Κέντρο προσφέρει σε όλες τις έγκυες γυναίκες της Κύπρου, τη βιοχημική μέτρηση στο αίμα που ανιχνεύει προγεννητικά ορισμένες χρωμοσωμιακές ανωμαλίες, με κυριότερο το σύνδρομο Down. Το Κέντρο προσφέρει επιπλέον το Ανιχνευτικό Πρόγραμμα Ακοής Νεογνών με στόχο την έγκαιρη ανίχνευση και διάγνωση της βαρηκοΐας στα νεογνά.

Τα προγράμματα του Κέντρου προσφέρονται εντελώς δωρεάν σε όλο τον πληθυσμό νεογνών και εγκύων της Κύπρου. Ο ετήσιος προϋπολογισμός του κέντρου καλύπτεται μερικώς από κρατική χορηγία και κυρίως από εισφορές ατόμων, εταιρειών και οργανώσεων, καθώς και από εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Φίλων Κέντρου Προληπτικής Παιδιατρικής.

Σπουδαίος αθλητής και σπουδαίος άνθρωπος

Μετά από 700 χιλιόμετρα όρθιας σανιδοκωπηλασίας από την Κρήτη στην Κύπρο, ο Κώστας Συμεωνίδης κατάφερε να δώσει μια επιταγή 33 χιλιάδων ευρώ στο Κέντρο Προληπτικής Παιδιατρικής Κύπρου, ποσό που συγκεντρώθηκε από χορηγίες του τολμηρού εγχειρήματος αυτού του σπουδαίου αθλητή.

Ο αθλητισμός πλάθει σπουδαίες προσωπικότητες και ο Κώστας Συμεωνίδης είναι η τρανή απόδειξη. Η Λεμεσός και όλη η Κύπρος του οφείλει ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ, αλλά κυρίως ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ. 

swipe gallery


swipe gallery

781