A CITY FULL OF FEELINGS A CITY FULL OF FEELINGSΥπό την αιγίδα:
Συνεργάτες - Χορηγοί

Φωτορεπορτάζ: Η ναυτική ιστορία της Μεσογείου σε μια ξεχωριστή έκθεση στη Λεμεσό!

Μια έκθεση με ιδιαίτερο περιεχόμενο που «μυρίζει» Μεσόγειο, εγκαινιάστηκε στο Παλιό Λιμάνι Λεμεσού, με σκοπό να δώσει την ευκαιρία στους επισκέπτες της, να γνωρίσουν τη ναυτική ιστορία του ελληνισμού και όχι μόνο. Περίπου 20 μικρογραφίες, ακριβείς αναπαραστάσεις σκαφών του τότε και του σήμερα, δίνουν μια αλλιώτικη εκδοχή για τη σχέση των λαών της Μεσογείου με τη θάλασσα.

Τα σκάφη, τα οποία κατασκεύασε ο Μηχανολόγος - Μηχανικός M. Sc., Μικροναυπηγός, Δημήτρης Μαράς, χρονολογούνται από την προϊστορική αρχαιότητα έως τις αρχές του 20ου αιώνα. Η έκθεση περιλαμβάνει επίσης χάρτες, βιντεοπροβολές, σχεδιαστικές αναπαραστάσεις αρχαιολόγου και μια ενότητα αφιερωμένη στις ερευνητικές προσπάθειες κατανόησης του Μηχανισμού των Αντικυθήρων, του πιο σύνθετου μηχανισμού της αρχαιότητας (2ος — 1ος αιώνας π.Χ.). Στην έκθεση θα πραγματοποιούνται ξεναγήσεις και ειδικές οργανωμένες επισκέψεις για σχολικές ομάδες.

Η έκθεση «Πλεύσις», που παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Κύπρο, συνδέθηκε με τη διεξαγωγή του Διεθνούς Συνεδρίου Ναυτιλίας, Maritime Cyprus, δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στο ρόλο που διαδραματίζει η Κύπρος στον καίριο αυτό τομέα για την Ευρωπαϊκή και Παγκόσμια οικονομία. Τη διοργάνωση χαιρέτισαν ο Υπουργός Μεταφορών, Συγκοινωνιών και Έργων Μάριος Δημητριάδης, ενώ τα εγκαίνια τέλεσαν η Ευρωπαία Επίτροπος Μεταφορών, Violeta Bulc, και ο Γενικός Γραμματέας του Διεθνούς Οργανισμού Ναυτιλίας, Kitack Lim. Στα εγκαίνια παρευρίσκονταν επίσης ο Υπουργός Ναυτιλίας της Ελλάδας, Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο Δήμαρχος Λεμεσού, Νίκος Νικολαΐδης, και άλλοι αξιωματούχοι.

Την έκθεση διοργανώνει η Αρχή Λιμένων, σε συνεργασία με τον οργανισμό BPRarts Cultural Management και την εταιρία Pan Art Connection, με την υποστήριξη του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού.

Διάρκεια έκθεσης: 10 Οκτωβρίου - 5 Νοέμβριου 2017 (Πολυχώρος της Αρχής Λιμένων Κύπρου στο Παλιό Λιμάνι Λεμεσού)

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Δες περισσότερες πληροφορίες για την έκθεση εδώ.

swipe gallery

700