A CITY FULL OF FEELINGS A CITY FULL OF FEELINGSΥπό την αιγίδα:
Συνεργάτες - Χορηγοί

Φεστιβάλ Ζιβανίας με καζάνια να βράζουν για 2 μέρες και διαγωνισμό φωτογραφίας στο Facebook

Φέτος το Φεστιβάλ Ζιβανίας κλείνει 6 χρόνια επιβεβαιώνοντας ότι μόνο μια μέρα είναι λίγη, πολύ λίγη, για να γιορταστεί όπως του πρέπει το ποτό που έχει συνδέσει το όνομά του με τον τόπο μας. Η δοκιμή του διημέρου αποδείχθηκε σοφή επιλογή του 2015 και επαναλαμβάνεται με ιδιαίτερα υψηλές προσδοκίες και ανέλπιστες εκπλήξεις.

Το Σαββατοκυρίακο 12 και 13 Νοεμβρίου, λοιπόν, καλά θα κάνετε να βρείτε ένα κατάλυμα κοντά στο Πελένδρι, γιατί μετά από τη διήμερη ζιβανο-κατάνυξη σίγουρα δε συστήνεται να βρεθείτε πίσω από το τιμόνι. Η κοινότητα έχει προγραμματίσει ποικιλία δραστηριοτήτων από νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου, μέχρι και αργά το βράδυ της Κυριακής, ετοιμάζοντας τα καζάνια που θα στηθούν σε διάφορα σημεία του χωριού για να βγάλουν ζιβανία της στιγμής για όλους τους επισκέπτες.

Καθώς το τρίπτυχο φαγητό-μουσική-χορός είναι δεδομένα σε ένα αυθεντικό, κυπριακό γλέντι, η Κοινότητα φρόντισε να κάνει ένα βήμα παραπέρα προσφέροντας ακόμα περισσότερα σε όσους θα επιλέξουν το Πελένδρι για την απόδραση του Σαββατοκυρίακου. Σίγουρα δε θα πρέπει κανείς να χάσει την θεατρική αναπαράσταση της παραδοσιακής διαδικασίας απόσταξης, από τη μεταφορά των σταφυλιών με γαϊδουράκια, μέχρι το πατητήρι και το καζάνι, αλλά και το διαγωνισμό με τετράστιχα εμπνευσμένα από το τιμώμενο παρασκεύασμα.

Ο ζεστός παλουζές από τα καζάνια και τα κοκτέιλς με βάση τη ζιβανία είναι οι γευστικοί συνδυασμοί που δείχνουν το πέρασμα από το παρελθόν, στο παρόν και το μέλλον της αμπελουργικής παράδοσης και οφείλει να τα τιμήσει εξίσου όποιος βρεθεί στη γιορτή.

Κι επειδή το Πελένδρι έχει μπει για τα καλά στην εποχή της εικόνας και των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης, σας προσκαλεί να βρείτε τις κατάλληλες πόζες και σκηνές που θα κάνουν το διήμερο αυτό αλησμόνητο. Στο χώρο θα υπάρχει φωτογραφικό σκηνικό ώστε να μπορέσετε να βγάλετε την τέλεια φωτογραφία, που θα εκτυπωθεί την ίδια στιγμή σε αναμνηστικό μαγνήτη. Παράλληλα, όλοι οι επισκέπτες καλούνται να φωτογραφίσουν το φεστιβάλ, να αναρτήσουν τη φωτογραφία τους στο Facebook και στη σελίδα του Κοινοτικού Συμβουλίου Πελενδρίου και να διεκδικήσουν γεύματα στα εστιατόρια της περιοχής προσελκύοντας τα περισσότερα likes.

Δείτε την εκδήλωση στην αντζέντα του All About Limassol για περισσότερες λεπτομέρειες.

swipe gallery


2933