A CITY FULL OF FEELINGS A CITY FULL OF FEELINGSΥπό την αιγίδα:
Συνεργάτες - Χορηγοί

Έτσι βλέπει ο Σπύρος Δημητριάδης τους παλιούς δρόμους της Λεμεσού

«Δρόµοι παλιοί στην αγκαλιά του Παρόντος» είναι ο τίτλος της νέας δουλειάς του καλλιτέχνη Σπύρου Δηµητριάδη σε λάδι και ακουαρέλα. Οι δρόμοι μιας πόλης γεμάτης ζωή, κίνηση και δημιουργία, βρίσκονται ολοζώντανοι στον καμβά του Σπύρου Δημητριάδη. Στην καρδιά της πόλης της Λεμεσού το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει την πολύχρωμη αυτή δουλειά του.

Ο καλλιτέχνης, γνήσιος εραστής της πόλης που τον μεγάλωσε, το θέτει καθαρά και ξάστερα:

«Στους δρόµους τους ίδιους επιστρέφω. Στους δρόµους που άλλαξαν κι αυτοί όπως και εµείς. Και όµως κάτι νέο εγκυµονείται. Νέοι άνθρωποι, χωρίς µέλλον ως λογιστές, δικηγόροι και ιατροί, χιλιάδες στις λίστες αναµονής των υπουργείων για διορισµό, επινoούν το µέλλον τους, καθώς πίνουν ένα καφέ ή ένα κοκτέιλ φρούτων. Σχεδιάζουν συνεργασίες, σπάζουν τις δοµές των κλειστών επαγγελμάτων, ονειρεύονται διαφορετικά. Κάποια στιγµή ξυπνούν από τροµερούς εφιάλτες που εµείς οι µεγάλοι τους κληροδοτήσαµε. Αλλά το νέο θα έρθει, έρχεται... Ζωγραφίζω νέα έργα σε δρόµους παλιούς, παίρνω δύναµη από όλα όσα θυµάµαι και όλα όσα βιώνω τώρα, µε την συναναστροφή µου µε την νέα γενιά. Παίρνω δύναµη για να ερµηνεύσω εικαστικά τον νέο ιστό µιας πόλης που αναγεννιέται µε νέες αδιευκρίνιστες προοπτικές, της πόλης µου, που ονειρεύοµαι οµορφότερη, που την θέλω όπως όλοι µας οµορφότερη. Αλλά για να γίνει αυτό χρειάζεται να σεβόµαστε ο ένας τον άλλο. Οι νέοι το παλιό, οι µεγαλύτεροι τα νιάτα, οι φιλοξενούµενοι και ξένοι επιχειρηµατίες την ιστορία και τις παραδόσεις µας και όλοι µαζί την Κύπρο και τη Λεµεσό!»

Στην έκθεση παρουσιάζονται επίσης σπάνια κοµµάτια σε Giclée εκτυπώσεις.

Η έκθεση θα είναι ανοιχτή από την Παρασκευή, 11/11/2016 μέχρι την Παρασκευή 18/11/2016.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα τελέσει ο κύριος Στάθης Παπαδάκης, Πρόεδρος του Συµβουλίου του ΤΕΠΑΚ.

Για λεπτομέρειες για τη μέρα των εγκαινίων επισκεφθείτε την αντζέντα του All About Limassol.

Βιογραφικό καλλιτέχνη

Ο Σπύρος Χρ. Δηµητριάδης γεννήθηκε στη Λεµεσό το 1950. Πήρε Δίπλωµα Ακαδηµαϊκού Ζωγράφου µε εξειδίκευση στο Animation, (Academy of Applied Arts, VŠUP, Πράγα, 1971-77). Διοργάνωσε 26 ατοµικές εκθέσεις, ανάµεσά τους και η έκθεση και παρουσίαση του άλµπουµ «Λεµεσός Αγάπη µου»(«ΖΥΓΟΣ» Αθηνών, 1982). Συµµετείχε σε οµαδικές εκθέσεις µέσω Υπουργείου Παιδείας, ΕΚΑΤΕ ή µε προσωπική πρόσκληση στο εξωτερικό. Έκανε εξειδίκευση στο Computer Animation (Αγγλία, 1992-93) - δηµιούργησε διαφηµιστικά και εκπαιδευτικά κινούµενα σχέδια, καθώς και εικονογράφησε ποικίλα βιβλία. Σκηνογράφησε για το Θέατρο και σχεδίασε Κυπριακά αναµνηστικά κέρµατα. Δραστηριοποιήθηκε στο Επιµελητήριο Καλών Τεχνών (ΕΚΑΤΕ) τις περιόδους 1986-89 και 2003-06.

swipe gallery


2406