A CITY FULL OF FEELINGS A CITY FULL OF FEELINGSΥπό την αιγίδα:
Συνεργάτες - Χορηγοί

Ένα μαγικό χωριό για… νάνους στα βουνά της Λεμεσού!

Διασχίζοντας τη διαδρομή από το Πέρα Πεδί προς το Σαϊττά, απολαμβάνει κανείς ένα από τα ομορφότερα τοπία της Κύπρου. Οι ορεινές κοινότητες της Λεμεσού, είναι γνωστό ότι κρύβουν υπέροχες εικόνες, άλλωστε. Και είναι αυτές οι εικόνες που εμπνέουν κάποιους μερακλήδες να δημιουργήσουν, προφανώς.

Όπως αποδεικνύεται, η συγκεκριμένη διαδρομή επιφυλάσσει και εκπλήξεις για τους εκδρομείς που επισκέπτονται την περιοχή. Σε ανύποπτη στιγμή, θα συναντήσει κάποιος στην άκρη του δρόμου ένα συνοικισμό — μινιατούρα… σαν αποικία νάνων. Ένα μικροσκοπικό χωριό, φτιαγμένο με περισσή μαεστρία, συνιστά ένα πραγματικό μυστήριο, τόσο για τους περαστικούς, όσο και για τους κατοίκους του χωριού, οι οποίοι δε φαίνεται να γνωρίζουν κάτι για την παράξενη αυτή κατασκευή.

Το χωριό – μικρογραφία, πάντως, έχει κατασκευαστεί με ιδιαίτερη έμφαση στη λεπτομέρεια, με πολύ γούστο, μεράκι και φαντασία, αφού περιλαμβάνει από μικρότερα σπίτια, μέχρι μεγαλύτερες κατασκευές, με μπαλκόνια, μεγάλα παράθυρα και καμάρες, αλλά και 1 μικρό εκκλησάκι. Η κατασκευή προσφέρει ελεύθερη θέα στους περαστικούς, αφού δεν είναι περιφραγμένη, και αποτελεί, χωρίς αμφιβολία, έναν ενδιαφέροντα σταθμό για όσους θα εξορμήσουν στο βουνό.

Φωτογραφία εξωφύλλου: Όλγα Ιωάννου

swipe gallery


2606