A CITY FULL OF FEELINGS A CITY FULL OF FEELINGSΥπό την αιγίδα:
Συνεργάτες - Χορηγοί

Εξαιρετική εξυπηρέτηση του Charles de Gaulle στη Λεμεσό

Η Λεμεσός υποδέχθηκε το πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο Charles de Gaulle του Γαλλικού Πολεμικού Ναυτικού, το πρωινό της Κυριακής 16/10. Το συγκεκριμένο είναι το μεγαλύτερο του είδους του στην Ευρώπη και το πρώτο από τα δύο αεροπλανοφόρα της Γαλλίας που χρησιμοποιoύν πυρηνική ενέργεια για κίνηση.

Κουβαλάει 24 μαχητικά αεροσκάφη Rafale, 2 αεροπλάνα Hawkeye, 1 αεροπλάνο θαλάσσιας περιπολίας Atlantique 2 και 4 ελικόπτερα. Επιπροσθέτως, το πλήρωμά του αποτελείται από 2000 άτομα και το βάρος του αεροπλανοφόρου αντιστοιχεί με 42.500 τόνους. 

Ο λόγος που βρίσκεται στην Ανατολική Μεσόγειο από τον περασμένο Νοέμβριο είναι για επιχειρήσεις κατά της τρομοκρατικής οργάνωσης ISIS. Οι λεγόμενες επιχειρήσεις του ξεκίνησαν λίγες μέρες μετά τις τρομοκρατικές ενέργειες που χτύπησαν το Παρίσι το Νοέμβριο του 2015. Το αεροπλανοφόρο αναχώρησε από τη νότια Γαλλία, και συγκεκριμένα από την βάση του την Τουλόν, στις 18 Νοεμβρίου.

Εξαιρετικά σχόλια ακούστηκαν από τον καπετάνιο Eric Malbrunot και το πλήρωμα σχετικά με την υποδοχή και την εξυπηρέτηση στο λιμάνι. Παρομοίως το 2010 όταν το Charles de Gaulle επισκέφθηκε την Κύπρο για πρώτη φορά, πάλι εδώ στη Λεμεσό, η φιλοξενία είχε θεωρηθεί ως μία αξέχαστη εμπειρία σύμφωνα με το πλήρωμα.

Ο σκοπός του Charles de Gaulle στο λιμάνι Λεμεσού αυτή τη φορά είναι για ανεφοδιασμό και ξεκούραση του πληρώματος. 

Από την Δάφνη Λαμπή

swipe gallery


swipe gallery

7734