A CITY FULL OF FEELINGS A CITY FULL OF FEELINGSΥπό την αιγίδα:
Συνεργάτες - Χορηγοί

Επίσημη πρώτη των 3 ιδιωτικών εταιρειών στο λιμάνι Λεμεσού

Από τα μεσάνυχτα της 30ης Ιανουαρίου οι 3 εταιρείες που έχουν συνάψει συμβόλαια με την Αρχή Λιμένων και το Υπ. Μεταφορών ανέλαβαν και επίσημα δράση στο λιμάνι της Λεμεσού. Το λιμάνι μπήκε πλέον σε νέα εποχή, φιλοδοξώντας περαιτέρω ανάπτυξη των δραστηριοτήτων του.

Tο πρώτο πλοίο εισήλθε ήδη στους χώρους της Eurogate Container, προκειμένου να ξεφορτώσει και να φορτώσει εμπορευματοκιβώτια. Στους χώρους της DP World, που έχει αναλάβει τη διαχείριση τερματικού σταθμού γενικού εμπορίου και επιβατικού, έχουν επίσης εισέλθει τα πρώτα πλοία με γενικό φορτίο και αυτοκίνητα, ενώ η P&O Maritime που διεξάγει τις θαλάσσιες υπηρεσίες επίσης έχει ελλιμενίσει πλοία. Συνολικά εξυπηρετήθηκαν στο λιμάνι 4 πλοία κατά την πρώτη μέρα εργασιών, μεταφέροντας 800 containers και φορτίο με σίδηρο και αυτοκίνητα.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του Λιμανιού, Παναγιώτη Αγαθοκλέους, με την ολοκλήρωση εργασιών στις εγκαταστάσεις εντός της ερχόμενης εβδομάδας θα εξομαλυνθεί ακόμα περισσότερο η διεξαγωγή των δραστηριοτήτων των εταιρειών. Θετική εξέλιξη θεωρεί το αρμόδιο υπουργείο τη συγχώνευση των χρεώσεων που επιβάλλονταν μέχρι σήμερα προς τις εταιρείες που χρησιμοποιούν το λιμάνι για εμπορικούς σκοπούς. Ο Πρόεδρος της Eurogate Group, Thomas Eckelmann, ανέφερε πως είναι οι μεγάλες προοπτικές αλλά και οι προκλήσεις για την εταιρεία, που προσδοκά να αναπτύξει το λιμάνι της Λεμεσού σε διεθνή πρότυπα και με αυξημένη παραγωγικότητα.

O Διευθύνων Σύμβουλος της Interorient Shipmanagement (μέλος της κοινοπραξίας), Θέμης Παπαδόπουλος, ανέφερε πως η Eurogate Λεμεσού έχει τον φιλόδοξο στόχο του εκσυγχρονισμού και της αναβάθμισης του τερματικού εμπορευματοκιβωτίων. Η σύμβαση παραχώρησης για τη λειτουργία του σταθμού εμπορευματοκιβωτίων του λιμανιού της Λεμεσού στη Eurogate Container Terminal Limassol Limited, είναι για μια περίοδο 25 ετών, με δικαίωμα ανανέωσης για επιπλέον 12 χρόνια.

396