A CITY FULL OF FEELINGS A CITY FULL OF FEELINGSΥπό την αιγίδα:
Συνεργάτες - Χορηγοί

Διεθνές βραβείο στο Λονδίνο για το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ακρωτηρίου!

Τo Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ακρωτηρίου ανακηρύχθηκε ως η δεύτερη καλύτερη εγκατάσταση, φιλική προς το περιβάλλον με προσφορά στις κοινότητες της περιοχής, σε διαγωνισμό με δεκάδες συμμετοχές, από χώρες που φιλοξενούν βρετανικές βάσεις. Το Κέντρο απέσπασε το δεύτερο βραβείο του περιοδικού Sanctuary στο Λονδίνο, όπου οι εκπρόσωποί του βρέθηκαν για την απονομή.

Το Περιβαλλοντικό Κέντρο αναγνωρίστηκε για τον αειφορικό τρόπο με τον οποίο έχει χτιστεί. Με τη χρήση καινοτόμων τεχνολογιών, το αυτόνομο κέντρο έχει γίνει 1 κεντρικό σημείο για την περιβαλλοντική ενημέρωση σε όλη την Κύπρο, όπως επισήμανε η Αίγλη Παντελάκη, Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού. Ο Θωμάς Χατζηκυριάκου, Διευθυντής του Περιβαλλοντικού Κέντρου, αναφέρθηκε στη σημασία της χερσόνησου του Ακρωτηρίου, εξηγώντας ότι είναι βιότοπος για σπάνια είδη χλωρίδας και πανίδας στην Κύπρο. 

Το κέντρο επισκέπτονται σχολεία από όλη την Κύπρο καθημερινά, όπου το προσωπικό ενημερώνει τους επισκέπτες για το βιότοπο της περιοχής. Πέρα από την παρακολούθηση της χλωρίδας και της πανίδας, το Κέντρο φροντίζει, επίσης, να επιβλέπει την προστατευόμενη από το συνέδριο Ramsar αλυκή, αναγνωρίζοντας την ως πυρήνα του βιότοπου. Για ακόμη 1 φορά φέτος, πάνω από 10000 φλαμίνγκο επισκέφθηκαν την αλυκή και λάτρεις της φύσης από όλο τον κόσμο επισκέπτονται την περιοχή για να απολαύσουν τις ομορφιές που έχει να τους προσφέρει. 

Στις 2 Φεβρουαρίου πάμε για ολοήμερη εξερεύνηση στο βιότοπο Ακρωτηρίου!

613