A CITY FULL OF FEELINGS A CITY FULL OF FEELINGSΥπό την αιγίδα:
Συνεργάτες - Χορηγοί

VIDEO: Δε σταματά το χιόνι στο Τρόοδος! Εσύ μπορείς να αντισταθείς σε αυτή την εκδρομή;

Η πόλεις στολίστηκαν προ πολλού, τα σπίτια κι οι γειτονιές βάζουν τα γιορτινά τους επίσης, όμως την παράσταση κλέβει χωρίς αμφιβολία η λευκή πανδαισία του Τροόδους. Με μικρά διαλείμματα ηλιοφάνειας, η εβδομάδα διατήρησε το χειμωνιάτικο σκηνικό της και τα ορεινά είδαν το χιόνι να πέφτει αρκετές φορές, μετά την πρώτη λευκή μέρα του φετινού χειμώνα.

Το λευκό χαλί τόσο στην πλατεία όσο και στην κορυφή του Τροόδους συνεχίζει να αποτελεί πρόσκληση για παιχνίδι και ρομαντικές βόλτες στη φύση. Οι προβλέψεις για το επόμενο διάστημα δείχνουν ότι ο χειμώνας ήρθε για να μείνει. Το δάσος του Τροόδους και τα ορεινά χωριά της επαρχίας Λεμεσού διανύουν αυτή την εποχή μια από τις καλύτερες φάσεις τους. Εξερεύνηση της σπάνιας, χειμερινής, φυσικής ομορφιάς πίσω από «κουρτίνες» ομίχλης, πρωινές βόλτες στον φρέσκο, κρύο αέρα, αλλά και ζεστά ροφήματα δίπλα στο τζάκι και καλοφτιαγμένο φαγητό σε παραδοσιακές ταβέρνες με ξυλόφουρνους. Θα το αντέξεις να χάσεις τέτοια εκδρομή;

Κάποιοι έχουν ήδη ετοιμάσει μπαγκάζια και φεύγουν για Σαββατοκυρίακο στη φύση με το Εργαστήρι φωτογραφίας του Silvio Rusmigo.  Άλλοι πάλι ετοιμάζονται για ξεφάντωμα σε ένα ασύλληπτο 3ήμερο πάρτι στο υπόγειο ενός ξενοδοχείου στις Πλάτρες. Εσύ μπορείς είτε να ακολουθήσεις το παράδειγμά τους, είτε να φτιάξεις το πρόγραμμα σύμφωνα με τα γούστα σου, διαλέγοντας μέσα από τα γραφικά χωριά και τα ορεινά καταλύματα που θα βρεις σε πληθώρα στο Τρόοδος.

Αν θέλεις μια γεύση από παράδοση και ιστορία, είναι καλή ευκαιρία να ρίξεις μια ματιά εδώ για τα μουσεία Ζιβανίας, Λαογραφίας, Αγροτικής Παραδοσιακής Ζωής και Φυσικής Ιστορίας, αλλά και του Τιμίου Σταυρού. Αν θέλεις γεύσεις και αρώματα του τόπου και της εποχής, τα κρασοχώρια και τα οινοποιεία τους, που θα βρεις εδώ, δίνουν τη λύση.

Σε κάθε περίπτωση θυμήσου να πάρεις ζεστά ρούχα, γιατί η θερμοκρασία θα κινείται σε μονοψήφια νούμερα!

Φωτογραφίες:
Ρώμος Κοτσώνης
Manos Botrini

swipe gallery


898