A CITY FULL OF FEELINGS A CITY FULL OF FEELINGSΥπό την αιγίδα:
Συνεργάτες - Χορηγοί

Σινεμά πάνω στη θάλασσα για το 6ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Κύπρου παίρνει μία πρωτότυπη πρωτοβουλία φέτος, καθώς έχει αποφασιστεί πως θα προβάλει ταινίες εν πλω. Την Πέμπτη 20/10, ώρα 22:30, λεωφορείο θα μεταφέρει θεατές από το θέατρο Ριάλτο, και στις 23:00 οι ίδιοι θεατές θα αναχωρήσουν με πλοιάριο από το Παλιό Λιμάνι για μια μοναδική εμπειρία σινεμά.

Οι ταινίες μικρού μήκους είναι μέρος του προγράμματος «Κατανοώντας την Πραγματικότητα» και είναι γυρισμένες από έφηβους πρόσφυγες με Συριακή ή Λιβανέζικη καταγωγή. Η σύλληψη των ταινιών έγινε μέσω εργαστηρίων, όπου βοηθούνται οι συμμετάσχοντες σε θέματα δημιουργικότητας και προσωπικής έκφρασης. Αυτό τους βοηθάει να έχουν καλύτερη αντίληψη και αντιμετώπιση των συνθηκών γύρω τους.

Η κοινωνική θεραπεύτρια από το Λίβανο, Sabine Choucair, θα παρουσιάσει το Φεστιβάλ μαζί με τον Tahar Houchi. O Tahar είναι ο καλλιτεχνικός διευθυντής του FIFOG (Festival International Du Film Oriental de Genève) και είναι η εταιρία με την οποία γίνεται η συνεργασία για τις προβολές.

Θα υπάρχουν Ελληνικοί και Αγγλικοί υπότιτλοι. Η Ύπατη Αρμοστεία του Ο.Η.Ε στηρίζει τις προβολές. Η είσοδος είναι ελεύθερη, αλλά υπάρχει περιορισμένος αριθμός θέσεων. Για πληροφορίες επικοινωνήστε με το Θέατρο Ριάλτο στο  77 77 77 45.

Από την Δάφνη Λαμπή

swipe gallery

50362