A CITY FULL OF FEELINGS A CITY FULL OF FEELINGSΥπό την αιγίδα:
Συνεργάτες - Χορηγοί

Αυτός είναι ο «Ζητιάνος γηπέδων», που ζωντανεύει 50 χρόνια μετά στη Λεμεσό!

Μπορεί να πέρασαν 50 χρόνια, μπορεί να έχει μεγαλώσει το Καρναβάλι Λεμεσού, όμως κάποια πράγματα δεν άλλαξαν καθόλου. Αυτό αποδεικνύουν τα 2 σατυρικά άρματα που δημιούργησε ο Ανδρέας Μαυρογένης, ξαναφτιάχνοντας εκείνα που είχε φιλοτεχνήσει δεκαετίες πριν ο πατέρας του, Κώστας Μαυρογένης, με τίτλο «Επαίτης γηπέδων» και «Αστόχαστη πόλη κι όμως τα έχει τετρακόσια» τα οποία κατασκευάστηκαν το 1969 και το 1972 αντίστοιχα.

Η ανακατασκευή του «Επαίτη γηπέδων» έχει τίτλο «Τζείνον το γήπεδο που ελέαμεν» και βρίσκει τον ποδοσφαιριστή στην ίδια μοίρα, να ζητιανεύει, όπως και το 1969, περιμένοντας ακόμη την κατασκευή γηπέδου. Το δεύτερο άρμα, με αφορμή την αλλαγή ημερομηνίας των εκλογών, παρουσιάζει μια μορφή με ζυγαριά, που γέρνει υπέρ του Καρναβαλιού Λεμεσού, αντί των εκλογών, με τίτλο «Το καρναβάλι Λεμεσού νικά τις Προεδρικές Εκλογές».

Τα 2 άρματα παρέδωσε στο Δήμο Λεμεσού ο Αντρέας Μαυρογένης, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου στο Studio 8 School of Art & Design. Κατά την τελετή παράδοσης, ο Επιστημονικός Διευθυντής του Ιστορικού Αρχείου Αρχείου Λεμεσού, Μίμης Σοφοκλέους, παρουσίασε τη σημασία του θεσμού των σατιρικών αρμάτων για το καρναβάλι, ενώ ακολούθησε τιμητική βράβευση παλιών καρναβαλιστών της Λεμεσού.

swipe gallery


437