A CITY FULL OF FEELINGS A CITY FULL OF FEELINGSΥπό την αιγίδα:
Συνεργάτες - Χορηγοί

Από σήμερα, ο χρόνος μετράει αντίστροφα και τα καλύτερα έρχονται!

Όταν το 2012 ο ΟΗΕ αποφάσιζε ότι η 20η Μάρτη θα γιορτάζεται ως η Διεθνής Μέρα Ευτυχίας, μπορεί και να είχε ή μπορεί και να μην είχε υπόψη του τη θέα που απολαμβάνουμε στη Λεμεσό. Το σίγουρο είναι, όμως, ότι αυτή από μόνη της, είναι καλός λόγος για να είσαι ευτυχισμένος. Οι λόγοι την 20η Μάρτη 2017 διπλασιάζονται, αφού από τις 12:29 μπαίνουμε και επισήμως στην άνοιξη.

Αυτό σημαίνει ότι από σήμερα η διάρκεια της ημέρας είναι για πρώτη φορά εδώ και μήνες μεγαλύτερη από τη διάρκεια της νύχτας. Ακόμα πιο σημαντικό, όμως, είναι το γεγονός ότι η μέρα θα μεγαλώνει καθημερινά κατά 1 – 2 λεπτά, βαδίζοντας αποφασιστικά προς το καλοκαίρι. Έτσι, αν και μέχρι και τις 16 Μαρτίου στο Τρόοδος έπεφτε χιόνι, ο χειμώνας γίνεται οριστικά παρελθόν. Τα χιόνια αρχίζουν να υποχωρούν και η θερμοκρασία θα αρχίσει να ανεβαίνει, τόσο στο βουνό, όσο και στα παράλια.

Στην απόφαση του ΟΗΕ για τη Διεθνή Ημέρα Ευτυχίας επισημαίνεται ότι «το κυνήγι της ευτυχίας είναι βασικός ανθρώπινος σκοπός» και αναγνωρίζεται «η ανάγκη για πιο δίκαιη και ισορροπημένη ανάπτυξη, που θα καταπολεμήσει τη φτώχεια και θα συμβάλλει στην ευτυχία και την ευημερία όλων των εθνών». Όσο κι αν υπάρχουν αδυναμίες σε αυτό τον τομέα ακόμα, το να ζεις σε ένα παράδεισο, όπου στο βορρά βλέπεις καταπράσινα λιβάδια με χιονισμένες πλαγιές στο βάθος, ενώ στο νότο απλώνεται καταγάλανη η θάλασσα, τα πράγματα μοιάζουν λίγο πιο εύκολα.

Φωτογραφίες: Γιώργος Πετρίδης, Ferenc Isatu 

swipe gallery


2173