A CITY FULL OF FEELINGS A CITY FULL OF FEELINGSΥπό την αιγίδα:
Συνεργάτες - Χορηγοί

Ανθεστήρια 2017: Όλη η Λεμεσός γιορτάζει την άνοιξη παρέα με το Μιχάλη Χατζηγιάννη!

Κλείνοντας 20 χρόνια στο Δήμο Γερμασόγειας, η γιορτή των Ανθεστηρίων επιστρέφει ανανεωμένη. Η γιορτή θα εγκαινιαστεί το Σάββατο 13/5 στις 7:30 μ.μ. από τη σύζυγο του Προέδρου της Δημοκρατίας, Άντρη Αναστασιάδη, στο χώρο στάθμευσης του Ποταμού Γερμασόγειας, και θα κλείσει με την παρέλαση την Κυριακή στις 14/5.

Στις 13/5, 8:30 μ.μ., θα αρχίσει η συναυλία με το δημοφιλή καλλιτέχνη, Μιχάλη Χατζηγιάννη, και τη συνοδεία της χορωδίας του Δήμου Γερμασόγειας. Η παρέλαση θα ξεκινήσει στις 6:00 μ.μ. στις 14/5 από την οδό Περβόλας και θα καταλήξει στη διασταύρωση της οδού Χριστάκη Κράνου με τον παραλιακό δρόμο. Στην παρέλαση έχουν προσκληθεί οι πρέσβεις των ξένων χωρών, ενώ τα άρματα θα φέρουν συνθήματα για την αποδοχή της διαφορετικότητας.

Τα Ανθεστήρια ήταν από την αρχαιότητα η γιορτή της αναγέννησης της φύσης και του ανθρώπου, έτσι, η διοργάνωση αυτή αποτελεί δεσμό με τις αρχαίες παραδόσεις. Φέτος, η γιορτή φέρει το σύνθημα «Διαφορετικά Χρώματα, Διαφορετικά Σχήματα, Ένα Μπουκέτο – Η ομορφιά της Διαφορετικότητας», κάτι που γίνεται πράξη, αφού ανάμεσα στις 22 συμμετοχές με άρματα και ομάδες πεζών θα βρίσκονται και υπήκοοι τρίτων χωρών.

Κατά το διήμερο, θα λειτουργεί αγορά λουλουδιών και κατασκευών, περίπτερα αγγειοπλαστικής, καλαθοπλεκτικής και άλλων παραδοσιακών επαγγελμάτων και χώροι δημιουργικής απασχόλησης των παιδιών.

swipe gallery


13803